Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına giriş şartları

Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına giriş şartları 2021, Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına giriş şartları 2022, hangi bölüm mezunları

Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına giriş şartları

Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına giriş şartları 2021, Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına giriş şartları 2022, hangi bölüm mezunları vergi müfettiş yardımcılığına girebilir, vergi müfettişilik sınavı için hangi kpss puanı geçerlidir?

Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına giriş şartları

Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına giriş şartları 

Kpss A sınavı sonucu alımı yapılan kariyer mesleklerden en fazla alım yapan kadrolardan birisi Vergi müfettişliğidir. Vergi müfettişleri merkezi denetim elemanlarına ödenen maaş üzerinden maaş almaktadırlar. Vergi müfettiş yardımcısı olmak için hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olma şartı aranmaktadır. Bunun yanında bazı dönemlerde mühendislik fakülte mezunları arasından da vergi müfettiş yardımcısı alımı yapılmaktadır. Vergi müfettişliği sınavına başvuru yapabilmek için KPSSP17, KPSS18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 puan almak şartı vardır.

En son yapılan vergi müfettiş yardımcılığı sınavında aranan şartlara aşağıda yer verilmiştir.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak.

- Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. ( yaş şartı sınav tarihine göre maliye bakanlığınca yapılan ilanda ayrıca belirtilmektedir. ) 

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.

- En az dört yıllık yükseköğretim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kuramlarından mezun olmak.

- Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmak.

- Başvuruyu, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan Giriş Sınavı Duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak.

- ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP17, KPSS18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk alım yapılacak aday sayısına göre maliye bakanlığınca belirlenen adaylar  arasında bulunmak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)

- Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumu olmamak.

- Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunmak.

YORUM EKLE