Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemine İlişkin Duyuru

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemine İlişkin Duyuru 2018 - 1 SIRA

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemine İlişkin Duyuru

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemine İlişkin Duyuru 2018 - 1 SIRA

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemine İlişkin Duyuru

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemine İlişkin Duyuru

2018 - 1 SIRA NOLU DUYURU

İlgi :       02.02.2018   tarihli ve 99161486-700-2235 sayılı yazı.

Bilindiği üzere, 2017/7 sayılı “Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Politika Belgesi ve Eylem Planı” konulu Başbakanlık Genelgesi kapsamında, Bakanlığımız (Muhasebat Genel Müdürlüğü) koordinasyonunda yürütülen Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesiyle; mali işlemlerin yürütülmesine ilişkin olarak geliştirilen merkezi sistemler ile diğer kurumların kendi sorumluluğu altındaki yönetim bilgi sistemlerinin birlikte çalışabilirlik prensipleri doğrultusunda entegre edilerek, birlikte çalışmayı sağlayan teknik bir mimari yapı hedeflenmektedir.

Söz konusu projenin ilk adımını teşkil eden; entegrasyona açık, süreç yaklaşımını esas alan ve elektronik belge altyapısına uygun “Yeni Devlet Muhasebesi Bilişim Sistemi” ile “Yeni Harcama Yönetim Sistemi” temel fonksiyonları itibariyle kullanıma hazır hale getirilerek merkezi yönetim kapsamında belirlenen 189 kamu idaresinde devreye alınmıştır. İlgi yazımız ile de geçiş takviminin revize edildiği ve sürecin 2018 yılı içinde tamamlanacağı bildirilmiştir.

Bu kapsamda, 19/02/2018 tarihinden itibaren harcama ve muhasebe birimlerinde yeni sistemleri kullanmaya başlayacak olan idarelere ilişkin olarak;

  • Hali hazırda kullanılan sistemler (HYS, say2000i) 16/02/2018 tarihi saat 10:00 itibariyle kapatılacaktır. Bununla birlikte, ilgili sistemler belirtilen tarihten itibaren izlemeye açık olacak, ancak sistemlerde işlem yapılmasına izin verilmeyecektir.
  • 16/02/2018 tarihi saat 10:00 itibariyle söz konusu idarelerin muhasebe birimlerinde bakiye veren "103-Verilen Çekler ve Gönderme Emirleri" ve "106-Döviz Gönderme Emirleri" hesaplarının kapatılmış olması gerekmektedir.

  • Genel bütçeli idare muhasebe birimlerince,

> 15/02/2018 tarihi saat 12:00 a kadar “325- Nakit Talep ve Tahsisleri” hesabına alınarak nakit talebi yapılan tutarlar, Hazine Müsteşarlığı tarafından aynı gün saat 12:30 da karşılanacaktır. Karşılanan tutarlar bekletilmeksizin aynı gün saat 15:00’e kadar KEÖS üzerinden onaylanmak suretiyle Merkez Bankasına talimat aktarması yapılacaktır. Bu tutarlara ilişkin talimat kapatma kayıtları ise 16/02/2018 Cuma günü en geç saat 10:00’a kadar KEÖS Uygulaması üzerinden yapılacaktır.

> 15/02/2018 tarihi saat 12:00’den sonra 325- Nakit Talep ve Tahsisleri Hesabına alınan tutarlar için nakit talepleri, 19/02/2018 tarihinden itibaren Yeni Devlet Muhasebesi Bilişim Sistemi üzerinden yapılacaktır.

  • Yeni Devlet Muhasebesi Bilişim Sistemine “muhasebe.muhasebat.gov.tr”, Yeni Harcama Yönetim Sistemine “mys.muhasebat.gov.tr”, yeni Kimlik Yönetimi Sistemine kimlik.muhasebat.gov.tr internet adreslerinden erişim sağlanacaktır.
  • Kullanıcılar, Yeni Devlet Muhasebesi Bilişim Sistemi ve Yeni Harcama Yönetim Sistemi ile yeni Kimlik Yönetim Sistemine oluşturdukları tek bir şifreyle giriş yapacak olup, çıkış işlemi yapmaksızın rollerine göre sistemler arası geçiş yapabileceklerdir.
  • Yeni Devlet Muhasebesi Bilişim Sistemi, Yeni Harcama Yönetim Sistemi ve yeni Kimlik Yönetim Sistemi ile ilgili karşılaşılan sorunlar, KBS’de yer alan Çağrı Merkezi (Uygulama Destek Hattı) üzerinde ilgili kategori seçilerek açılacak çağrılar ile çözülecektir.Yeni sisteme geçiş sürecinde, ilgili uzman ve teknik personelimizce azami destek verilecek olup, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve çalışmalarda kolaylığın sağlanması hususunda bilgileri ve gereğini arz / rica ederim.
  • Bununla birlikte, personel ödemesi gibi öncelikli ve acil nitelikteki işlemlerin tamamlanması ve (18) Sıra Nolu KBS Duyurusunda belirtilen Gerçekleştirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi rollerine kullanıcı tanımlamalarının yapılması, sistem değişikliğinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 10:22
YORUM EKLE