Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar, Memurlara vergi muafiyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar, Memurlara vergi muafiyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Memur, emekli, işçi ve vatandaşların sonucunu merakla bekledikleri kritik kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapılıyor:

2022 yılı bütçesinin ülkemize hayırlı olmasını dilekleriyle söze başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 bütçesini de ülkemizin hedeflerine ve milletimizin refahına hizmet edecek şekilde hayata geçireceklerini söyledi.

Türkiye geçtiğimiz 19 yılda ortalama yüzde 5,1 büyüdüğünü, salgının tüm dünyayı kasıp kavurduğu yılda herkes küçülürken ülkemizin yüzde 1,8 büyüdüğünü, 2021'i de çift haneli büyüme rakamları işe kaatacağımızı, istihdamı 29 milyona yükseltmek suretiyle milletimizin iş ve aş sahibi olmasını sağladıklarını belirtti..

Stokçuluk ve fahiş fiyatla milletimizin günlük hayatını zorlaştıranlar hakkında bakanlıkların harekete geçtiğini, asgari ücrette yüzde 50'nin üzerine artış yaparak 4.250 liraya çıkarıldığını,gelir ve damga vergisini kaldırarak işverenlerimizin yükününün azaltıldığını ifade etti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bireysel Emeklilik Sisteminin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30’a çıkartıldığını, işçilerin maaşından gelri ve damga vergisinin kaldırıldığını, memurları da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasının sağlanacağını, faizdeki indirimle beraber, birkaç ay sonra enflasyon nasıl düşmeye başlayacak bunu hep beraber yaşayacağını  söyledi.

Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine aylık 650 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.300 lira, doktora öğrencilerine 1.950 lira burs veya kredi verildiğini, önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartılacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2021, 20:36
YORUM EKLE