Toplu Sözleşmeye Dahil İşçilerin Enflasyon Zammı Taşeronun İşçinin Zam Oranını Geçti

Toplu Sözleşmeye Dahil İşçilerin Enflasyon Zammı Taşeronun İşçinin Zam Oranını Geçti , taşerondan kadroya geçen işçilere enflasyon zammı ödenir

Toplu Sözleşmeye Dahil İşçilerin Enflasyon Zammı Taşeronun İşçinin Zam Oranını Geçti

Toplu Sözleşmeye Dahil İşçilerin Enflasyon Zammı Taşeronun İşçinin Zam Oranını Geçti , taşerondan kadroya geçen işçilere enflasyon zammı ödenir mi

Toplu Sözleşmeye Dahil İşçilerin Enflasyon Zammı Taşeronun İşçinin Zam Oranını Geçti

Toplu Sözleşmeye Dahil İşçilerin Enflasyon Zammı Taşeronun İşçinin Zam Oranını Geçti

Kamuda çalışan ve toplu sözleşmeye dahil olan kamu işçilerinin enflasyon zam oranları belli oldu.Kamuda toplu sözleşmeye dahil kamu işçilerinin almış oldukları zam oranlarının enflasyon oranın altında kalması halinde alınan zam oranı ile oluşan enflasyon oranı arasındaki fark kadar enflasyon farkı alacakları toplu sözleşmede yer almaktaydı.

İşçilerin en son almış oldukları zam oranı  % 3,5 du. İşçilerin maaşına yansıyacak enflasyon zam oranınına esas enflasyon verisi ise 2019 şubat enflasyon rakamlarının açıklanması ile belli oldu.Buna göre işçi maaş zammında kullanılacak enflasyon oranı 8,45 olarak belirlendi.

Toplu sözleşme metninde işçinin enflasyon zammına ilişkin yer alan düzenleme aşağıda yer almaktadır.

- 01.09.2018 tarihinde işyerinde çalışmakta olan işçilerin 31.08.2018 tarihi itibariyle almakta oldukları aylık brüt çıplak ücretlerine 01.09.2018 tarihinden geçerli olmak üzere % 3,5 (Yüzde Üç virgül Beş) oranında zam yapılacaktır.

- Ancak T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Şubat 2019 Endeks sayısının, Ağustos 2018 Endeks sayısına göre değişim oranının % 3,5 (Yüzde Üç virgül Beş)’i aşması halinde aşan kısmın tamamı, 01.03.2019 tarihinden geçerli olmak üzere işçilerin 28.02.2019 tarihindeki aylık brüt çıplak ücretlerine zam olarak uygulanacaktır.

Buna göre kamuda toplu sözleşmeye dahil kamu işçilerine almış oldukları 3,5 oranındaki zam oranına ek olarak 4,95 oranında enflasyon zammı uygulanacaktır.

Daha önce sitemizde yapılan haberde de taşeron işçi iken kadroya geçen işçilerin Toplu Sözleşmeye Dahil Edilmesi halinde kazanımlarının ne olacağı yönünde haber yapmıştık.

İlgili haberde de ilgili hususlara ilişkin açıklamalarda bulunmuştuk.

Taşeron işçi iken kadroya geçen işçilerin Toplu Sözleşmeye Dahil Olmalarının ne kadar önemli olduğu enflasyon zammının bile kadroya geçen işçilerin almış olduğu % 4 lük zamdan fazla olmasından anlaşılmalıdır.

Taşeron işçi iken kadroya geçen işçiler TİS e dahil olmadıkları için Enflasyon zammından faydalanamayacaklardır.


https://mevzuatinyeri.com/sgk/taserondan-kadroya-gecen-isciler-toplu-sozlesmeye-dahil-olsa-mali-haklari-ne-olur.html

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2019, 09:56
YORUM EKLE