Kadroya Geçen 4 D li İşçi Ölüm İzin Hakkı

Kadroya Geçen 4 D li İşçi Ölüm İzin Hakkı , kadroya geçen taşeron ölüm izin, 4 d işçi hangi yakınları için ölüm izni alabilir, 4 d taşeron ölüm

Kadroya Geçen 4 D li İşçi Ölüm İzin Hakkı

Kadroya Geçen 4 D li İşçi Ölüm İzin Hakkı , kadroya geçen taşeron ölüm izin, 4 d işçi hangi yakınları için ölüm izni alabilir, 4 d taşeron ölüm izin hakkı kaç gündür , 4 d li işçinin eş çocuk anne ve babasının ölmesi halinde ölüm izni

Kadroya Geçen 4 D li İşçi Ölüm İzin Hakkı

Kadroya Geçen 4 D li İşçi Ölüm İzin Hakkı 

Kamu Kurumlarında kadroya geçen 4 d li işçilerin  ölüm izni  çalışma bakanlığınca yayımlanan 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 ve 24. maddesi gereğince kadroya geçirilen işçilere uygulanacak olan Toplu İş Sözleşmesi hükümlerinde açıklanmıştır.İlgili düzenlemeye göre kadroya geçen 4 d li işçinin ölüm izni ölen yakınına göre farklılık göstermektedir..

Kadroya Geçen 4 D li  İşçiye  Ölüm İzni Hangi Akrabalar İçin Verilir?

4 D li   işçilerin hangi akrabaları için kaç gün ölüm izni kullanabileceği çalışma bakanlığınca yayımlanmış olan toplu iş sözleşmesi hükümlerinde başlıklar halinde gösterilmiştir.İlgili toplu sözleşme hükümlerinde yer alan akraba ve yakınların ölümü halinde taşeron işçiye mazeret izni kapsamında ölüm izni verilir.4 d li  işçinin hangi yakınları için ne kadar ölüm izni kullanabileceği aşağıda başlıklar halinde gösterilmiştir.

-4 D li  İşçi eşinin ölmesi halinde kullanabileceği ölüm izni 6 gün,

-4 D li   İşçi Çocuğunun  ölmesi halinde kullanabileceği ölüm izni 6 gün,

-4 D li   İşçi Ana, baba veya kardeşinin ölümünde 5 gün 

-4 D li  işçinin eşinin anne (kayınvalide) ve babasının (Kayınbaba) ölmesi halinde ise 2 gün 

ölüm izni kullanma hakkı bulunmaktadır.

Bunun dışında işçinin  amcası,dayısı,dedesi,ninesi gibi çeşitli akrabalarının ölümü halinde ölüm izin hakkı yoktur.

4 D li   İşçi Ölüm İznini  Ne Zaman Kullanılabilir ?

Mazerete bağlı olarak verilen ölüm izni mazeretin meydana geldiği yani ölüm olayının meydana geldiği tarihten itibaren kullanılabilecek bir izin olup ölümden 10-15 gün gibi bir süre geçtikten sonra kullanılması mümkün değildir.

4 D li  İşçi Ölüm İzninde Ücret Alabilir mi?

4 d li  işçiye ölüm olayına bağlı olarak verilecek olan ölüm izni ücretli bir izin olup ölüm izninde ücretinde herhangi bir kesinti yapılmayacaktır.

YORUM EKLE