Depremde zarar gören 4 D li kamu işçisi afet yardımı alabilir

4 d li kamu işçisi afet yardımı alma şartları Depremde zarar gören işçiler afet yardımı alabilir , çalışma bakanlığınca kadroya geçen işçilere

Depremde zarar gören 4 D li kamu işçisi afet yardımı alabilir

4 d li kamu işçisi afet yardımı alma şartları Depremde zarar gören işçiler afet yardımı alabilir , çalışma bakanlığınca kadroya geçen işçilere yapılacak olan özlük ve mali haklara ilişkin yayımlanan yazıda afet yardımı ödemesi öngörülmüştür.

Depremde zarar gören 4 D li kamu işçisi afet yardımı alabilir

Depremde zarar gören işçiler afet yardımı alabilir 

Kamu kurumlarında taşeron işçi olarak çalışamakta iken 696 sayılı khk ile kadroya geçişi yapılan işçilerin özlük haklarına ilişkin düzenleme 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN GEÇİCİ 23. MADDESİ UYARINCA İDARELERCE SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN ÜCRET İLE DİĞER MALİ VE SOSYAL HAKLARININ BELİRLENMESİNDE ESAS ALINACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HÜKÜMLERİ ile belirlenmiştir.

İlgili düzenlemenin Olaya Bağlı Sosyal Yardımlar Ve Diğer Sosyal Yardımlar başlıklı kısmında işçilere olaya bağlı olarak yapılacak olan yardımlar kısmında tabi afet yardımından bahsedilmiştir. İlgili düzenleme aşağıda yer almaktadır. 

D-TABİİ AFET YARDIMI: İşçilerin yangın, deprem, sel ve benzeri afetlerden zarar görmeleri halinde 1.000,00(bin)TL.’ye kadar tabii afet yardımı yapılır.

İlgili düzenlemeye göre depremden zarar gören işçiler bu durumu belgelendirmek ve kurumlarına başvurmak şartı ile afet yardımı alabilirler.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 10:57
YORUM EKLE