4 D li Kamu İşçileri Çalışılmayan Günler İçin Yemek Parası Alabilir mi?

Taşeron işçi iken kadroya geçen i 4 d li işçi izinli olunan veya çalışma yapılmayan gün için yemek parası alması

4 D li Kamu İşçileri Çalışılmayan Günler İçin Yemek Parası Alabilir mi?

Taşeron işçi iken kadroya geçen i 4 d li işçi izinli olunan veya çalışma yapılmayan gün için yemek parası alması

4 D li Kamu İşçileri  Çalışılmayan Günler İçin Yemek Parası Alabilir mi?

4 D li Kamu İşçileri  Çalışılmayan Günler İçin Yemek Parası Alabilir mi?

Taşeron işçi iken kadroya geçen 4 dli kamu  işçilerinin  merak etmiş olduğu konulardan biriside izinli olunan veya çalışma yapılmayan günler içinde kendilerine yemek parası ödenip ödenmeyeceği hususunda yaşanmaktadır.4 d li işçilerin çalışmadıkları günler için yemek parası alıp alamayacağını mevzuat çerçevesinde açıklamaya çalışacağız.

375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 ve  24. maddesinde  geçişten önce alt işveren işçilerini kapsayan, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesinin, anılan maddeler  kapsamında yer alan işçilere ödenecek olan yemek paralarına ilişkin düzenleme Çalışma Bakanlığınca yayımlanan duyurularda yer almaktadır.

İlgili duyurularda yemek yardımına ilişkin yapılan düzenlemeler "İşçilere fiilen çalışılan günler için bir öğün yemek verilir. Yemek verilmediği takdirde karar tarihinden itibaren fiilen çalışılan günler için 5,00(beş)TL/Gün tutarında yemek bedeli ödenir." şeklindedir.

Yapılan düzenlemeden de anlaşılacağı üzere yemek yardımının  fiilen çalışılan günler üzerinden verileceği hüküm altına alınmıştır.İlgili hükme göre ilgili ay içerisinde işçi kaç gün fiilen işe gelmiş ise o gün sayısı kadar yemek parası ödemesi yapılacaktır.Çalışılmayan ve çalışılan günden sayılan izinli günler için yemek yardımı ödemesi yapılmaz.

Ayrıca Taşeron işçilere kadroya geçmeden önce ödenen yemek ücreti bedeli 5 TL den fazla ise Çalışma Bakanlığının en son yazısında yer alan hususlar doğrultusunda yemek bedeli önceki bedeller üzerinden ödenmek zorundadır.

Çalışma Bakanlığının ilgili yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yazının tüm hakları www.mevzuatinyeri.com a  aittir.. ” www.mevzuatinyeri.com” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 13:33
YORUM EKLE