Anaokulu Okuyan Çocuk İçin 4 D li İşçi Eğitim Yardımı Alabilir mi?

4 d li taşerondan kadroya geçen işçilere eylül ayında ödenecek olan eğitim yardımında Anaokulu Okuyan Çocuk İçin 4 D li İşçi Eğitim Yardımı Alabilir

Anaokulu Okuyan Çocuk İçin 4 D li İşçi Eğitim Yardımı Alabilir mi?

4 d li taşerondan kadroya geçen işçilere eylül ayında ödenecek olan eğitim yardımında Anaokulu Okuyan Çocuk İçin 4 D li İşçi Eğitim Yardımı Alabilir mi? 4 d işçi eğitim yardımı

Anaokulu Okuyan Çocuk İçin 4 D li İşçi Eğitim Yardımı Alabilir mi?

Anaokulu Okuyan Çocuk İçin 4 D li İşçi Eğitim Yardımı Alabilir mi?

Eylül ayının gelmesi ile birlikte kamuda çalışan 4 D li işçilere okuyan çocukları için eğitim yardımı ödemesi yapılacaktır.Yapılacak olan yardımlar işçinin çocuğunun okuduğuna dair okulundan alacağı eğitim belgesini kurumuna vermesinden sonra işçinin hesaplarına yatırılacaktır.

4 D li İşçilere Eylül ayı içinde ödenecek olan eğitim yardım tutarları ve hangi okul için ne kadar ödeme yapılacağına ilişkin düzenleme Aile ve Çalışma Bakanlığınca yayımlanan duyuruda yer alan hükümlere göre yürütülmektedir.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 23 ve 24 maddeleri gereğince Kamu Kurum ve Kuruluşlarında kadroya geçiş işlemleri tamamlanan taşeron işçiler ile Belediye şirketlerine geçen taşeron işçilere 30.06.2020 tarihine kadar ödenecek olan sosyal yardımlar arasında bulunan eğitim yardımı 2019 Eylül ayında okulların açılması ile birlikte işçilere ödenecek. İlgili eğitim yardımından faydalanmak isteyen işçi çocuğunun okuduğuna dair okul idaresinden alacak olduğu belge ile kurumundan ilgili yardımın ödenmesini talep edebilecektir. Taşeron işçi iken kadroya ve belediye şirketlerinde şirket kadrolarına geçirilen işçiler İlkokulda okuyan çocuğu için brüt 100 TL Ortaokulda okuyan çocuğu için brüt 110 TL lisede okuyan çocuğu için brüt 120 TL ve Üniversitede okuyan çocuğu için brüt 140 TL eğitim yardımı alabilecektir.

İlgili düzenleme göre okul öncesi eğitim olarak geçen anaokulu ana sınıfında okuyan çocuklar için 4 D li işçilere herhangi bir ödeme yapılması öngörülmemiştir.

2019 Eylül Ayında Taşerondan Kadroya Geçen İşçilere Ne Kadar Eğitim Yardımı Yapılacak ?


696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere aşağıda gösterildiği tutarlarda eğitim yardımı alabileceklerdir.

Buna göre %20 vergi dilimine göre sgk ve vergi kesintileri yapıldıktan sonra 4 D'li işçilerin alabileceği net eğitim tutarları aşağıdaki gibi olacaktır.

İlkokul Okuyan Her Bir Çocuk İçin Net 67,24 TL

Ortaokul Okuyan Her Bir Çocuk İçin Net 73,97 TL

Lise Okuyan Her Bir Çocuk İçin Net 80,69 TL

Üniversite Okuyan Her Bir Çocuk İçin Net 94,14 TL

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 23:24
YORUM EKLE