Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2018/28 Genelge

Sağlık Personelinin İhtiyaç Halinde Çağrıya Uyması Hk Genelge

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2018/28 Genelge

Sağlık Personelinin İhtiyaç Halinde Çağrıya Uyması Hk Genelge

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2018/28 Genelge

Sağlık Personelinin İhtiyaç Halinde Çağrıya Uyması Hk Genelge


T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü


Sayı: 54567092-641.99-E.99-6056    04/12/2018
Konu: Sağlık Personelinin İhtiyaç Halinde Çağrıya Uyması


GENELGE
2018/28


Bilindiği üzere, sağlık hizmetlerinin aciliyeti, sürekli ve ertelenemez özelliği sebebiyle, kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin, ihtiyaç duyulduğunda sağlık kuruluşuna en kısa sürede ulaşması, gerek sağlık hizmetinin etkililiği gerekse hastaların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetine zamanında ulaşabilmeleri bakımından büyük önem taşımaktadır.


10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 383 üncü maddesinde; "Sağlık personelinin mesai saatleri haricinde de hizmetine ihtiyaç duyulduğunda ilgili sağlık kuruluşuna ulaşabilmeleri için alınacak tedbirler ve ilgililerin uyacağı kurallar Bakanlıkça belirlenir, " hükmü yer almaktadır.


Kamu ve özel sağlık kuruluşlarında sağlık hizmetlerinin verimli ve aksamadan yerine getirilmesini temin amacıyla normal mesai saatleri haricinde de hizmetine ihtiyaç duyulabilen sağlık personelinin, ihtiyaç durumunda en kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaşması gerekmektedir. Bu İtibarla ilgili personelin normal ulaşım şartlarında 30 dakika içinde sağlık kuruluşunda bulunmasını sağlayacak şekilde yukarıdaki kanun hükmüne riayet edilmelidir.


Mülki idare amirleri eş durumu, sağlık mazereti sebebiyle veya personelin ikameti için mesken bulunamadığı durumlarda sağlık hizmetinin aksamaması için gerekli tedbirleri almak kaydıyla, bu süreyi ilgili sağlık personelinin şartlan ile halkın hizmete erişim ihtiyacını dikkate alarak belirleyebilir.


Uygulamanın titizlikle takibi ile genelgeye aykırı hareket eden personel hakkında görev yaptığı kuruluşun mevzuatına göre idari ve disiplin işlemi yapılması hususunda;


Bilgilerini ve bu çerçevede gereğini önemle rica ederim.


Prof. Dr. Muhammet Güven
Bakan a.

Bakan Yardımcısı


DAĞITIM
Gereği : 
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 15:59
YORUM EKLE