Sağlık Bakanlığında çalışan işçilere de ek ödeme yapılmalı

Sağlık Bakanınca yapılan açıklama ile Sağlık Bakanlığı çalışanlarına ek ödemelerin 3 ay boyunca tavandan ödenmesine karar verilmişti.Yapılacak

Sağlık Bakanlığında çalışan işçilere de ek ödeme yapılmalı

Sağlık Bakanınca yapılan açıklama ile Sağlık Bakanlığı çalışanlarına ek ödemelerin 3 ay boyunca tavandan ödenmesine karar verilmişti.Yapılacak ek ödemeden sağlık bakanlığında 4 d li olarak çalışan işçiler faydalanamayacak.

Sağlık Bakanlığında çalışan işçilere de ek ödeme yapılmalı

Sağlık Bakanlığında çalışan işçilere de ek ödeme yapılmalı

Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklama ile koronavirüs kapsamında hastanelerde yapılan çalışmalar nedeniyle sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca ek ödemenin tavandan yapılması kararı alınmıştı. Yapılan açıklamada bahsedilen ek ödemenin tavandan ödenmesi döner sermaye gelirlerinden ödeme yapılan çalışanları kapsamakta olup sağlık tesislerinde görev yapan 4 d li işçiler bu ek ödemeden faydalanamamaktadırlar.

Bu kritik süreçte hastanelerde her birimde diğer sağlık çalışanları ile birlikte fedakarca çalışmaya devam eden   4 d li işçilerinde  özlük ve mali yönden desteklenmesi gerekmektedir. Ülkemizin Koronavirüs ile mücadelesinde unvan meslek statü farkı gözetilmeksizin saha fiilen çalışan tüm çalışanlar mali ve özlük olarak desteklenmelidir.

Sağlık Çalışanlarının ayrım gözetilmeksizin değerlendirilmesi gerektiği hususunda sitemize gönderilmiş olan bir metnide yazımızda yayımlıyoruz.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ BİR BÜTÜNDÜR!!!


Sağlık çalışanlarımız Korona virüs (Covid-19) salgınıyla her türlü riske rağmen sorumluluk bilinciyle hayatlarından ödün vererek yaptığı fedakâr mücadeleyle gurur kaynağımız olmuşlardır.
Bu mücadele de bütün risklere rağmen emeğini esirgemeyen sağlık çalışanlarının performans ücretlerinin tavandan ödeneceğinin açıklanması tebrik edilmesi gereken bir durum.
Sayın Cumhurbaşkanım ve Sağlık bakanım, performans ücreti sadece memur çalışana ödenmektedir. Oysaki sağlık çalışanları sadece memurlardan ibaret değildir.
Çalışanların ve hastaların güvenliğini sağlayan güvenlik görevlilerini…
Hastalarla ilk muhatap olan kayıtlarını yapan tıbbı sekreterleri…
Hasta odalarını temizlerken her türlü enfeksiyon riski ile karşı karşıya olan temizlik işçileri …
Hastaların bakımı ve temizliğini yapan bakım işçileri…
Başta üniversiteler olmak üzere çalışan hemşire ve sağlık işçileri…
Hastanenin bakımı, tamiri ile ilgilenen teknik servis işçileri…
ADSM ve hastanelerde çalışan klinik destek işçileri
Ve her türlü olumsuz şartlarda ekip arkadaşları ile birlikte hastalara müdahale eden ve naklini yapan 112 Ambulans şoförlerini….
Kısacası tüm Sağlık işçileri bu süreçte unutulmamalı.!!
Sağlık çalışanları bir bütündür.!!!

YORUM EKLE