Sözleşmeli ve İş Kanununa Tabi Personel Hakkında Düzenleme Yapan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayımlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında 25 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı.

Sözleşmeli ve İş Kanununa Tabi Personel Hakkında Düzenleme Yapan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayımlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında 25 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı.

Sözleşmeli ve İş Kanununa Tabi Personel Hakkında Düzenleme Yapan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayımlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında 25 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı.


1-375 sayılı KHK'nın ek 23 üncü, ek 24 üncü, ek 26 ncı, ek 27 nci ve ek 28 inci maddelerinde öngörülen yönetmelikler bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 6 ay içerisinde yayımlanacak. Buna göre 375 sayılı KHK'ya tabi kurumlarda ;


-İş mevzuatına tabi ve sözleşmeyle çalıştırılan uzmanlara ilişkin yönetmeliğin,


-Müfettiş, denetmen, denetçi, kontrolör, aktüerlere ilişkin yönetmeliğin,


Yerli veya yabancı sözleşmeli personel istihdamına ilişkin yönetmeliğin,


-Sözleşmeli personel istihdamına ilişkin yönetmeliğin


-İş mevzuatına tabi personel istihdamına ilişkin yönetmeliğin,


6 ay içinde hazırlanıp yayımlanması gerekecek.


2-375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 28 inci ve geçici 29 uncu maddelerinde sözleşme sürelerinin sonuna kadar yürürlükten kaldırılan mevzuat hükümlerinin uygulanmasına devam edilmesi öngörülen personelden birinci fıkrada belirtilen yönetmelikler yayımlanana kadar sözleşme süresi sona erenlerle, aynı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgisine göre ek 23 üncü, ek 24 üncü, ek 26 ncı, ek 27 nci ve ek 28 inci maddelerine göre sözleşme yapılabilecek. Ancak bu şekilde yapılacak sözleşmelerde, sona eren sözleşmeye dayanak teşkil eden hükümler esas alınacak.


3-İlk fıkrada yer alan yönetmelikler çıkarıldığında ikinci fıkraya göre yapılan sözleşmelerde değişiklik yapılıp yeni çıkan yönetmelikle uyumlu hale getirilecek.


4-Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde geçici olarak yabancı sözleşmeli personel çalıştırılamayacak.


SÖZLEŞMELİ VE İŞ MEVZUATINA TABİ PERSONELE İLİŞKİN BAZI DÜZENLEMELER İLE BAKANLIKLARA BAĞLI, İLGİLİ, İLİŞKİLİ KURUM VE KURULUŞLAR İLE DİĞER KURUM VE KURULUŞLARIN TEŞKİLATI HAKKINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ


Kararname Numarası: 25


MADDE 1 - (1) 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 23 üncü, ek 24 üncü, ek 26 ncı, ek 27 nci ve ek 28 inci maddelerinde öngörülen yönetmelikler bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 6 ay içerisinde yayımlanır.


(2) 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 28 inci ve geçici 29 uncu maddelerinde sözleşme sürelerinin sonuna kadar yürürlükten kaldırılan mevzuat hükümlerinin uygulanmasına devam edilmesi öngörülen personelden birinci fıkrada belirtilen yönetmelikler yayımlanana kadar sözleşme süresi sona erenlerle, aynı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgisine göre ek 23 üncü, ek 24 üncü, ek 26 ncı, ek 27 nci ve ek 28 inci maddelerine göre sözleşme yapılabilir. Ancak bu şekilde yapılacak sözleşmelerde, sona eren sözleşmeye dayanak teşkil eden hükümler esas alınır.


(3)Birinci fıkrada belirtilen yönetmelikler yürürlüğe girdiğinde, ikinci fıkraya göre yapılan sözleşmeler yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilir.


(4) İkinci fıkra kapsamında olup bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte teşkilatlanmalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 26 ncı maddesine atıf bulunmayan kurumlarda da bu madde hükümlerine göre ek 26 ncı maddeye istinaden sözleşme yapılabilir.


MADDE 2- (1) 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 445 inci maddesinin birinci fıkrasındaki “geçici olarak yabancı” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 3 - (1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 4 - (1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 09:04
YORUM EKLE