Sözleşmeli personel alımına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı

Sözleşmeli personel alımına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı

Sözleşmeli personel alımına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı

Sözleşmeli personel alımına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı

Sözleşmeli personel alımına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı

Sözleşmeli personel alımına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda değişiklik yapılmasına ilişkin karar Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Söz konusu karara göre;

-Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığına, KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun on katına kadar aday arasından yazılı ve/veya sözlü sınav başarısı sırasına göre sözleşmeli personel alımı yapılabilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığına tahsis edilen pozisyonların merkez ve taşra teşkilatı olarak dağıtımına ve sınav açılmasına Hazine ve Maliye Bakanı yetkili olacak.

-Tarım ve Orman Bakanlığının 2020 yılında yapacağı sözleşmeli personel alımında, hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olanların ataması yapılmayacak.

-Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasları yürütme etkisi Cumhurbaşkanlığında olacak.

-Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrolarına sözleşmeli olarak atanacaklar, asgari olarak 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyacaklar

Resmî Gazete

Sayı : 31122

9 Mayıs 2020 CUMARTESİ

CUMHURBAŞKANI KARARI

Karar Sayısı: 2506

Ekli “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar”ın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verilmiştir.

8 Mayıs 2020

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

MADDE 1- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esasların ek 2 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığına tahsis edilen pozisyonlarda istihdam edilecek sözleşmeli personel hakkında birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen usul uygulanır. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığına tahsis edilen pozisyonların merkez ve taşra teşkilatı olarak dağıtımına ve sınav açılmasına Hazine ve Maliye Bakanı yetkilidir.”

MADDE 2- Aynı Esaslara geçici 18 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 19 uncu madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 19- Tarım ve Orman Bakanlığınca 2020 yılı içerisinde bu Esaslar kapsamında, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme sonuçlarına göre istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında, hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olanların ataması yapılmaz."

MADDE 3- Aynı Esasların 18 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Bakanlar Kurulu” ibaresi “Cumhurbaşkanı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Esasların eki 4 sayılı Cetvelin “A- SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYON UNVANLARI İLE ASGARİ NİTELİKLERİ GÖSTERİR CETVEL” bölümüne alfabetik olarak teselsül ettirilmek üzere aşağıdaki satır eklenmiştir.

KORUMA VE GÜVENLİK                                     10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşımak

MADDE 5- Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 Bu Esasları Cumhurbaşkanı yürütür.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2020, 14:44
YORUM EKLE