Memurların ve işçilerin kurumlar arası geçici görevlendirmesi nasıl yapılır?

Kurumlar arası geçici görevlendirme nasıl yapılır? kurumlar arası geçici görevlendirmede yapılacak olan işlemler nelerdir,

Memurların ve işçilerin kurumlar arası geçici görevlendirmesi nasıl yapılır?

Kurumlar arası geçici görevlendirme nasıl yapılır? kurumlar arası geçici görevlendirmede yapılacak olan işlemler nelerdir,

Memurların ve işçilerin kurumlar arası geçici görevlendirmesi nasıl yapılır?

Memurların ve işçilerin kurumlar arası geçici görevlendirmesi nasıl yapılır?

Kurumlar arasında kurumlarda görev yapan memur ve işçilerin geçici görev ile çalışması mümkündür. Kurumlar arasında yapılan geçici görevledirmeler Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliğine göre yapılmaktadır. İlgili yönetmeliğe göre kurumlar iki şekilde geçici görevlendirme yapabililrler. Bunlardan birincisi Kurum emrine yapılan geçici görevledirmedir. Dİğer ise Kurumların kadro veya pozisyonlarına yapılan görevlendirmedir.

Kurumların emrine yapılacak geçici görevlendirmelerde aşağıda yer alan şartlara uyulur:

a) Kurum emrine geçici görevlendirmede, görevlendirmenin yapılacağı kurumda yürütülecek göreve ilişkin kadro ya da pozisyon bulunması şartı aranmaz.

b) Bu maddeye göre geçici görevlendirilen personel kurumlarından aylıklı/ücretli izinli sayılır, mali ve sosyal hak ve yardımlarını kurumlarından almaya devam eder.

Kurumların kadro veya pozisyonuna yapılacak geçici görevlendirmelerde aşağıda yer alan şartlara uyulur:

a) Bu madde kapsamında geçici görevlendirilecek personelin ilgili mevzuat uyarınca kadro veya pozisyona asaleten atanmada aranan, asaleten atanmada sınav şartı aranılan kadro veya görevler için bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dâhil, tüm şartları bir arada taşıması gerekir. Görevlendirmeyi yapan kurum, personelin bu şartları sağlayıp sağlamadığının kontrolünden sorumludur.

b) Bu madde kapsamında görevlendirilen personel, geçici görevlendirildikleri süre boyunca kurumlarından aylıksız/ücretsiz izinli sayılır. Bunların Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilişkileri kendi kurumlarındaki statüleri dikkate alınarak devam ettirilir. Bu madde kapsamında görevlendirilen personel, geçici görevlendirildikleri kadro veya pozisyon için öngörülen mali ve sosyal hak ve yardımlardan emsali personel gibi faydalandırılır.

c) (Ek:RG-29/2/2020-31054-CK-2180/2 md.) Bu madde kapsamında geçici görevlendirme yapılabilmesi için görevlendirmenin yapılacağı kadro veya pozisyonun statüsü ile geçici görevlendirilecek personelin statüsünün aynı olması şarttır. Ancak 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 27 nci maddesine göre sözleşmeli personel ve ek 28 inci maddesine göre iş mevzuatına tabi personel istihdam eden kurumlar farklı statülerdeki personeli de görevlendirebilir.

Kurumlararası Geçici Görevlendirme İşlemi Nasıl Yapılır ?

(1) Geçici görevlendirmeyi yapmak isteyen kurum tarafından doldurulan form, öngörülen geçici görevlendirme başlangıç tarihinden en az bir ay önce muvafakat işlemlerinin tamamlanması için personelin kadro veya pozisyonunun bulunduğu kuruma gönderilir. Geçici görevlendirme, personelin kadro veya pozisyonunun bulunduğu kurum tarafından verilecek muvafakat ile tekemmül eder.

(2) Tekemmül eden geçici görevlendirmeye ilişkin form, geçici görevlendirme yapılan kuruma gönderilir ve ilgili personele görevlendirme başlangıç tarihinden en az 5 gün önce tebliğ edilir. Formun bir örneği ilgili personelin özlük dosyasında saklanır.

(3) Bu maddede düzenlenen usule uygun olmak kaydıyla geçici görevlendirme süresi uzatılabilir

YORUM EKLE