Kurumlar arası geçici görevlendirilen personel ne zaman göreve başlar 

Kurumlar arası geçici görevlendirme yönetmeliğine göre geçici görevlendirilen memur ne zaman göreve başlamak zorundadır. geçici görev bitiminde eski

Kurumlar arası geçici görevlendirilen personel ne zaman göreve başlar 

Kurumlar arası geçici görevlendirme yönetmeliğine göre geçici görevlendirilen memur ne zaman göreve başlamak zorundadır. geçici görev bitiminde eski görev yerine dönüş süresi

Kurumlar arası geçici görevlendirilen personel ne zaman göreve başlar 

Kurumlar arası geçici görevlendirilen personel ne zaman göreve başlar 

Kamu kurumlarında çalışan memur ve işçiler Kurumlararası geçici görevledirme yönetmeliğinde yer alan düzenlemeler çerçevesinde diğer kurumlarda geçici olarak görevlendirilebilmektedirler. Yapılan geçici görevlendirmelerde personelin geçici olarak görevlendirildiği yerde ne zaman göreve başlayacağı ilgili yönetmeliğin 9. maddesinde açıklanmıştır. Buna göre başka kuruma geçici olarak görevlendirilen personel geçici görevlendirme onay belgesinde yer alan göreve başlama tarihinde ilgili yerde göreve başlamak zorundadır. Geçici görevli olduğu yerde geçici görevi sona eren memur ise eski görev yerinde görevin bitim tarihini takip eden iş gününde başlamak zorundadır.

Kurumlar arası geçici görevledirme yönetmeliğinin göreve başlama süresi ile ilgili kısmı aşağıda yer almaktadır.

Göreve başlama süreleri MADDE 9-

(1) Aynı veya farklı yere geçici görevlendirilen personel, formda belirtilen geçici görevlendirme başlangıç tarihinde, geçici görevlendirildiği kurumda göreve başlar.

(2) Aynı veya farklı yere geçici görevlendirilen personel, geçici görevlendirme süresi bittiğinde, formda belirtilen geçici görevlendirme bitiş tarihini takip eden ilk iş günü, kadro veya pozisyonunun bulunduğu kurumda göreve başlar.

(3) Geçici görevlendirme herhangi bir nedenle bitiş tarihinden önce sona erdirilmiş ise personel bu durumun kendisine tebliğ tarihini takip eden ilk iş günü kadro veya pozisyonun bulunduğu kurumda göreve başlar.

(4) Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlamayanlar hakkında, görevlendirildiği kurumca yapılacak bildirim üzerine, personelin kadro veya pozisyonunun bulunduğu kurum tarafından kadro veya pozisyonun tabi olduğu ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

YORUM EKLE