KDK, Sivil Memurun İçtimaya Katılma Sorununu Çözdü

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir sivil memur her gün saat 08.00'da görev yaptığı birlikte yapılan içtima

KDK, Sivil Memurun İçtimaya Katılma Sorununu Çözdü

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir sivil memur her gün saat 08.00’da görev yaptığı birlikte yapılan içtima

KDK, Sivil Memurun İçtimaya Katılma Sorununu Çözdü

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir sivil memur her gün saat 08.00’da görev yaptığı birlikte yapılan içtimalara katıldığını, söz konusu içtimalara katılmakla birlikte mesleği ile alakalı en ufak bir husus bulunmadığını gördüğünü, bu içtimalara katılmaması gerektiği düşüncesinin bulunduğunu, mesaiye giriş çıkışların zaten kartlı sistem sayesinde sorunsuz olarak tespit edilebildiğini, bu sebeple yoklama amacıyla yapıldığı iddia edilen içtima uygulamasının devlet memurları için amacına hizmet etmediğini, konuyla alakalı Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından daha önce yapılan şikayet başvurusuna verilen 26.10.2015 tarih ve 2015/3984 sayılı kararının görmezden gelindiğini belirterek; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personelin içtima uygulamasına son verilmesini talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulunmuştur.


KDK'ya yapılan başvuru üzerine MSB gerekli işlemleri yaparak konuyu dostane çözüme kavuşturmuştur.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK)


SAYI                   :


BAŞVURU NO : 2019/6683


KARAR TARİHİ: 2019/6683


DOSTANE ÇÖZÜM KARARI



BAŞVURAN                                   :


BAŞVURUYA KONU İDARE     : MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI


BAŞVURUNUN KONUSU         : İçtima uygulaması


BAŞVURU TARİHİ                     : 23/03/2019


I. BAŞVURUNUN KONUSU


1.Başvuran 23/03/2019 tarihli başvurusunda özetle; Kara Kuvvetleri Komutanlığı General Deniz Galip Kışlası Lojistik Destek Komutanlığında devlet memuru olarak teknisyen kadrosunda çalıştığını, Karargah Destek Grup Lojistik Destek Komutanlığı’nın ... sayılı “Sabah İçtiması Hk.” konulu yazısı gerekçe gösterilerek tarafına Lojistik Destek K.lığı garaj bölgesinde her gün saat 08.00’da toplanması (içtima) gerektiği bildirildiğini, söz konusu içtimalara katılmakla birlikte mesleği ile alakalı en ufak bir husus bulunmadığını gördüğünü, bu içtimalara katılmaması gerektiği düşüncesinin bulunduğunu, mesaiye giriş çıkışların zaten kartlı sistem sayesinde sorunsuz olarak tespit edilebildiğini, bu sebeple yoklama amacıyla yapıldığı iddia edilen içtima uygulamasının devlet memurları için amacına hizmet etmediğini, konuyla alakalı Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından daha önce yapılan şikayet başvurusuna verilen 26.10.2015 tarih ve 2015/3984 sayılı kararının görmezden gelindiğini belirterek; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personelin içtima uygulamasına son verilmesini talep etmektedir.


II.     ÖN İNCELEME, GEREKÇE VE SONUÇ


2.14/06/2012 tarihli ve 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun “Kurumun görevi” başlıklı 5 inci maddesinin birinci fıkrasında, Kamu Denetçiliği Kurumunun, idarenin işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla görevli olduğu düzenlenmiştir.


3. 28/03/2013   tarihli   ve  28601   mükerrer  sayılı   Resmi   Gazetede   yayımlanan Kamu


Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin “Şikâyete konu talebin idarece yerine getirilmesi” başlıklı 27 nci maddesinin birinci fıkrasında inceleme ve araştırma devam ederken Kamu Denetçiliği Kurumunun tarafları dostane çözüme davet edebileceği, ikinci fıkrasında şikâyete konu talebin ilgili idare tarafından yerine getirilmesi hâlinde dostane çözüm kararı vererek inceleme ve araştırmasını sonlandıracağı, “Dostane çözüm kararı” başlıklı 33/A maddesinde şikâyet konusu talebin ilgili idare tarafından yerine getirilmesi veya şikâyetin çözüme kavuşturulduğunun taraflarca Kuruma bildirilmesi hâlinde dostane çözüm kararı verileceği hükmüne yer verilmiştir.


4. Başvuru kapsamında; Milli Savunma Bakanlığı ile 02/5/2019 tarihli ve ... sayılı yazımızla yazışma yapılarak sorunun çözümüne yönelik dostane çözüm girişiminde bulunulmuştur. Bu çerçevede, anılan İdarenin Kurumumuz ulaşan 29/05/2019 tarihli ve ... sayılı yazısı ve eklerinde; başvuranın mağduriyetinin giderildiğine yönelik dilekçesinin kendilerine ulaştığından bahisle şikayetin çözüme kavuşturulduğu bildirilmiştir.


III.     KARAR


5.Yukarıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde başvuruya konu talebin ilgili idare tarafından yerine getirildiği anlaşıldığından, Yönetmeliğin 33/A maddesi gereğince DOSTANE ÇÖZÜM KARARI verildi.


e-imzalıdır


Yahya AKMAN


Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2019, 10:28
YORUM EKLE