E devlet üzerinden aile bildirimi verme

memurun E devlet üzerinden eş çocuk yardımı için aile bildirimi verme işlemeleri klavuzu , e devletten aile bildirimi, kamu personeli harcama yönetim sistemi

E devlet üzerinden aile bildirimi verme

memurun E devlet üzerinden eş çocuk yardımı için aile bildirimi verme işlemeleri klavuzu , e devletten aile bildirimi, kamu personeli harcama yönetim sistemi üzerinden online bildirim işlemleri klavuz

E devlet üzerinden aile bildirimi verme

E devlet üzerinden aile bildirimi verme 

Bilindiği üzere kamu personellerinden maaşları KPHYS sistemi üzerinden hesaplanan memurların eş ve çocuk yardımıları için  aile bildirimleri e devlet üzerinden verilmektedir.Konuya ilişkin olarak daha önceki senelerde 

E-devlet şifre ve kullanıcı adıyla https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinden E- devlet sistemine giriş yapılır. Sisteme giriş yaptıktan sonra Kurum listesinden Maliye Bakanlığı sekmesi tıklanır ve listelenen seçeneklerden ‘Kamu Pesoneli Aile Bilgileri Bildirim Sistemi’ seçilir.

İlgili ekrandan sadece maaşı KPHYS modülünde hesaplanan personel bildirim verebilecektir. Bu nedenle maaş hesaplaması KPHYS dışında yapılan personel için bu menü görüntülenemeyecektir. Açılan ekranda uygulamaya git butonuna tıklanır ve yönlendirme sayfasının ardından bildirim ekranı açılır.

Sayfanın başında bulunan alanlar sırasıyla ‘Kişi Bilgileri - Mutemet Bilgileri – Açıklama’ alanlarından oluşur. Kişi bilgilerinde bulunan telefon veya E-posta bilgilerinden en az birini girmek zorunludur!

Aksi taktirde bildirim verme işlemi tamamlanamayacaktır. Bildirim verecek personelin daha önce manuel olarak vermiş olduğu bildirim sayfada 1 nolu bildirim olarak görüntülenecektir. Yeni bildirim işlemleri 2 nolu bildirim üzerinden devam edecektir.

Mernisten getir butuna tıklandığında aşağıda yer alan ekran karşımıza gelmektedir.

Yabancı uyruklu olan eşler içinde memurlar aile yardımı alabilmektedirler.Ancak sistemde TC numarası olamayan eş bilgileri görünmemektedir.

Sistem aracılığı ile gelmeyen çocuklara ilişkin bilgiler ekle butonu ile gelmektedir.

Gerekli alanlar doldurulduktan sonra kaydet butonuna basılır. Bildirimin sisteme kayıt tarihi bilgisi ekranda görüntülenir. Form bilgi girişine kapanmaz kişi bilgilerini değiştirebilir.

Bildirim mutemete gönderildikten sonra mutemet işlemi iade etmedikçe bilgi girişi yapılamaz. Raporda bulunan ‘Bildirim Tarihi’ ve ‘İlgili Olduğu Ay ve Yıl’ alanı bildirimi mutemete gönderdikten sonra görüntülenecektir

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2019, 14:26
YORUM EKLE