Devlet Memurlarının Başka Kurumda Geçici Görevlendirilmesi

Devlet memurlarının belli şartlarda başka bir kurumda görevlendirilmesi mümkündür. Memurun başka bir kurumda görevlend

Devlet Memurlarının Başka Kurumda Geçici Görevlendirilmesi

Devlet memurlarının belli şartlarda başka bir kurumda görevlendirilmesi mümkündür. Memurun başka bir kurumda görevlend

Devlet Memurlarının Başka Kurumda Geçici Görevlendirilmesi

Devlet memurlarının belli şartlarda başka bir kurumda görevlendirilmesi mümkündür. Memurun başka bir kurumda görevlendirilmesi isteği ile olabileceği gibi isteği dışında da olabilir.


Memurun isteğiyle başka bir kurumda görevlendirilmesi


Memurların geçici görevle başka bir kurumda görevlendirilmesine ilişkin hükümlere Devlet Memurları Kanunu'nun ek 8 inci maddesinde yer verilmiştir. Maddede memurların başka kurumda görevlendirilmesine ilişkin iki farklı durum söz konusudur. Birisi memurun isteğiyle başka bir kurumda görevlendirilmesi, diğeri ise memurun isteği dışında başka bir kurumda görevlendirilmesidir. Öncelikle memurun isteği ile başka bir kurumda görevlendirilmesine değinelim.


657 sayılı yasanın ek 8 inci maddesine göre, memurların geçici olarak başka bir kurumda görevlendirilebilmesi için geçici görevlendirme yapmak isteyen kurumun talebi ve çalıştıkları kurumun izninin olması gerekmektedir.


Memurun kurumlar arası görevlendirilmesinin yapılması için görevlendirileceği kurumda  1-4 üncü derecelere ait boş bir kadronun bulunması gerekmektedir. Yurtdışında görevlendirilecek güvenlik görevlileri için geçici görevlendirilecekleri kurumda 1-4 üncü derecelere ait boş kadro bulunması şartı aranmaz.Geçici görevlendirmenin memurun görevi ile ilgili olması lazımdır. Memuru görevi ile ilgili olmayan bir iş için başka bir kurumda geçici görevlendirilmesi mümkün değildir.


Geçici  olarak başka bir kurumda çalışabileceği süre sınırlıdır. Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri içinse geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır; gerekli görülmesi hâlinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir.


Geçici görevlendirme yapılması için memurun muvaffakatı gerekir.


Memurun isteği dışında başka bir kurumda görevlendirilmesi

Memurun izni olmaksızın başka bir kurumda geçici görevlendirme yapılması da mümkündür. Memurun izni olmadan başka bir kurumda görevlendirilebilmesi kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması hâlinde olabilir. Memurun kurumu  Devlet Personel Başkanlığından uygun görüş almak zorundadır.


Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında altı aya kadar geçici süreli olarak görevlendirilebilir


Başka bir kurumda görevlendirilen memurların hak ve yükümlülükleri

657 sayılı yasanın ek 8 inci maddesine göre geçici süreli görevlendirilen memurlar, geçici süreli olarak görevlendirildikleri kurumların mevzuatına uymakla yükümlüdür.


Geçici görevlendirilen memurların aylıklarını hangi kurumdan alacağı da ek 8 inci maddesinde hükme bağlanmıştır. Geçici süreli olarak görevlendirilen memurlar, aylıkları ile diğer malî ve sosyal haklarını kurumlarından alır. Bu memurların kadroları ile ilişkileri, kendi sınıf ve derecelerindeki terfi ve emeklilik hakları devam eder. Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri ise aylıklarını görevlendirildikleri kurumdan alırlar.


Bu yazının tüm hakları www.mevzuatinyeri.com a  aittir.. ” www.mevzuatinyeri.com” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 01:32
YORUM EKLE