Askerlikte Geçen Sürenin Görevde Yükselmede Dikkate Alınmaması Mümkün mü?

Valilikte şef olarak personelin görevde yükselme sınavına yapmış olduğu başvurunun askerlik süresinin hizmetten sayılmaması sebebiyle reddedilmesi

Askerlikte Geçen Sürenin Görevde Yükselmede Dikkate Alınmaması Mümkün mü?

Valilikte şef olarak personelin görevde yükselme sınavına yapmış olduğu başvurunun askerlik süresinin hizmetten sayılmaması sebebiyle reddedilmesi

Askerlikte Geçen Sürenin Görevde Yükselmede Dikkate Alınmaması Mümkün mü?

Valilikte şef olarak personelin görevde yükselme sınavına yapmış olduğu başvurunun askerlik süresinin hizmetten sayılmaması sebebiyle reddedilmesi üzerine idare mahkemesinde dava açılmış.  Açılan davaya bakan idare mahkemesi idari işlemin iptaline hükmetmiştir.

Danıştay İkinci Dairesi ilgili mevzuat hükümleri uyarınca askerlikte  geçen sürelerin tamamının toplam hizmet süresinde dikkate alınması gerekmekte ise de; belirli bir kadroda belirli bir süreyle görev yapma şartı aranan hallerde, bu sürenin değerlendirilmesinin mümkün olmadığı gerekçesiyle idarenin temyiz talebini kabul ederek idare mahkemesi kararını bozmuştur.


T.C.


DANIŞTAY İkinci Daire


Esas No: 2016/9959 Karar No : 2017/4003


Dava,...... şef kadrosunda görev yapan davacının, İçişleri Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında boş bulunan "ilçe yazı işleri müdürü" unvanlı kadrolar için açılan ...... yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav başvurusunun reddi üzerine yaptığı itirazın reddine ilişkin.......... sayılı işleminin iptali istemiyle açılmıştır.


.......İdare Mahkemesinin 28/01/2016 günlü, .....sayılı kararıyla; davacının 10/01/2007 tarihinde ...... Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak göreve başladığı, 30/11/2012 tarihinde şef olarak atandığı, daha sonra 30/11/2012 ve 30/05/2013 tarihleri arasında kısa dönem askerlik hizmetini ifa ettiği; sınava son müracaat tarihi olan 20/05/2015 tarihi itibariyle davacının "şef veya daha üst unvanlı bir kadroda en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam 8 yıl hizmet süresi bulunmak" şartını taşımadığı, şeflikte geçen toplam hizmet süresinin 2 yıl 7 ay 26 gün olması sebebiyle davacının itirazının reddine karar verildiği; askerlik hizmetinin Anayasa'dan kaynaklı kamusal bir hak ve ödev olduğu, askerlik hizmeti ile yükümlü olan hiç bir vatandaşın bu görevin ifasından kaçınmasının mümkün olmadığı, davacının kamusal bir hizmeti/görevi yürütmek amacıyla ifa ettiği altı aylık askerlik süresinin şef kadrosunda çalışılan süreye eklenerek hesaba katılması gerektiği, aksi yöndeki uygulama ile davacının hizmetinin eksik hesap edilerek görevde yükselme sınavına alınmaması yolundaki işlemin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline hükmedilmiştir.


Davalı idare, dava konusu işlemin hukuka uygun olduğunu ileri sürmekte ve İdare Mahkemesi kararının temyizen incelenerek bozulmasını istemektedir.


...


Dosyanın incelenmesinden, davacının, 10/01/2007 tarihinde ......de Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak göreve başladığı, 30/11/2012 tarihinde şef olarak atandığı, daha sonra 30/11/2012 ve 30/05/2013 tarihleri arasında kısa dönem askerlik hizmetini ifa ettiği, İçişleri Bakanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan unvanlı kadroları için 23/08/2015 tarihinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılacağının ilan edilmesi üzerine davacının da söz konusu sınava başvuruda bulunduğu, ancak başvurusunun reddi üzerine 19/06/2015 tarihli itiraz dilekçesiyle İl Sınav Kuruluna itirazda bulunduğu ve dava konusu 23/06/2015 günlü ve ...karar nolu ........ İl Sınav Kurulu kararıyla; sınava son müracaat tarihi olan 20/05/2015 tarihi itibariyle davacının "şef veya daha üst unvanlı bir kadroda en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam 8 yıl hizmet süresi bulunmak" şartını taşımadığı, şeflikte geçen toplam hizmet süresinin 2 yıl 7 ay 26 gün olması sebebiyle davacının itirazının reddine karar verilmesi üzerine temyizen İncelenmekte olan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.


Genel Yönetmeliğin ve İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik'in hizmet süresine ilişkin hükümlerinde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 68. maddesinin (B) bendi uyarınca; muvazzaf askerlik ile okul devresi dahil yedek subaylıkta geçen sürelerin tamamının toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınması gerekmektedir.


Bu şekilde hesaplanacak olan, toplam hizmet süresinin sadece toplam hizmet süresi koşulu aranılan hallerde dikkate alınması mümkün olup, belirli bir kadroda belirli bir süreyle görev yapma şartı aranan hallerde değerlendirilmesi mümkün değildir.


Yukarıda yer verilen açıklamalar çerçevesinde, davacının muvazzaf askerlikte geçirdiği 6 aylık sürenin, ilçe nüfus müdürü kadrosuna atanabilmek için 3 yıl boyunca çalışılması gereken görevlerde geçtiğinin kabulü mümkün bulunmadığından, dava konusu işlemde hukuka aykırılık, dava konusu işlemin iptali yolunda Mahkeme kararında ise hukuki isabet bulunmamaktadır

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2018, 10:38
YORUM EKLE