Geçici Görevlendirmede İşe Başlayış ve Ayrılış Süreleri

Geçici Görevlendirmede İşe Başlayış ve Ayrılış Süreleri geçici görevde mehil müddeti varmı, geçici görevle memuriyet mahalli dışına görevlendirilen

Geçici Görevlendirmede İşe Başlayış ve Ayrılış Süreleri

Geçici Görevlendirmede İşe Başlayış ve Ayrılış Süreleri geçici görevde mehil müddeti varmı, geçici görevle memuriyet mahalli dışına görevlendirilen memur ne zaman göreve başlar

Geçici Görevlendirmede İşe Başlayış ve Ayrılış Süreleri

Geçici Görevlendirmede İşe Başlayış ve Ayrılış Süreleri

Kamu kurum ve kuruluşları arasında geçici olarak görevlendirilen memurların geçici görevli olarak görevlendirildikleri yerdeki göreve başlama süreleri ile geçici görev mahallinde geçici görevi sona eren memurların eski görev mahallinde ne zaman göreve başlayacakları hususları kurumlar arasında tereddütlere neden olmaktaydı.

İlgili konuyu daha önce Geçici görevlendiren memur mehil müddeti kullanabilirmi başlıklı yazımızda açıklamıştık..İlgili yazımızda geçici olarak görevlendirilen memurların ister kendi kurumları içinde ister farklı kurumlar arasında geçici görevlendirilmeleri durumunda mehil izni müddeti kullanma hakları olmadığı hususunu mevzuat hükümleri çerçevesinde açıklamaya çalışmıştık.

03.05.2019 tarihinde resmi gazetede yayımlanan  Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliğinde de geçici görevlendirmelerde göreve başlama süreleri ile ilgili açıklama yapılmıştır.
İlgili yönetmeliğin 9 maddesinde geçici görevlendirmelerde göreve başlama süreleri ile ilgili olarak yer alan mevzuat hükümleri aşağıda yer almaktadır.İlgili yönetmelik hükümlerinden de anlaşılacağı üzere geçici görevlendirilen memurların mehil izni kullanma hakları bulunmamaktadır.

Kurumlar arası geçici görevlendirilen memur ilk göreve gidişte yönetmelik ekinde yer alan formda belirtilen göreve başlama tarihinde göreve başlamalı, görevin sona ermesi durumunda ise görevin sona erdiği tarihi takip eden ilk iş gününde eski görev yerinde görevine başlamak zorundadır.

Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliğinin İşten Ayrılış ve Göreve Başlama İle İlgili Bölümü

MADDE 9- (1) Aynı veya farklı yere geçici görevlendirilen personel, formda belirtilen geçici görevlendirme başlangıç tarihinde, geçici görevlendirildiği kurumda göreve başlar.

(2) Aynı veya farklı yere geçici görevlendirilen personel, geçici görevlendirme süresi bittiğinde, formda belirtilen geçici görevlendirme bitiş tarihini takip eden ilk iş günü, kadro veya pozisyonunun bulunduğu kurumda göreve başlar.

(3) Geçici görevlendirme herhangi bir nedenle bitiş tarihinden önce sona erdirilmiş ise personel bu durumun kendisine tebliğ tarihini takip eden ilk iş günü kadro veya pozisyonun bulunduğu kurumda göreve başlar.

(4) Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlamayanlar hakkında, görevlendirildiği kuramca yapılacak bildirim üzerine, personelin kadro veya pozisyonunun bulunduğu kuram tarafından kadro veya pozisyonun tabi olduğu ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2019, 23:13
YORUM EKLE