Defterdarlık uzmanlığı hangi puan türünden alım yapıyor

maliye bakanlığı defterdarlık uzmanlığı kpss hangi puan türünden alım yapıyor, defterdarlık uzmanlığı 2020 sınav ilanında alım puan türü, defterdarlık

Defterdarlık uzmanlığı hangi puan türünden alım yapıyor

maliye bakanlığı defterdarlık uzmanlığı kpss hangi puan türünden alım yapıyor, defterdarlık uzmanlığı 2020 sınav ilanında alım puan türü, defterdarlık uzman alım şartları 2020

Defterdarlık uzmanlığı hangi puan türünden alım yapıyor

Defterdarlık uzmanlığı hangi puan türünden alım yapıyor

Maliye Bakanlığına bağlı taşra defterdarlıklarda taşra uzmanı olarak görev yapan defterdarlık uzmanları 657 sayılı kanuna göre kariyer meslekler arasında görev yapmaktadırlar.Defterdarlık uzmanı olarak görev yapan kişiler 3 yıllık yardımcılık dönemi sonunda defterdarlık uzmanı olarak atanmaktadırlar.

Defterdarlık  Uzman Yardımcılığı Sınavında Puan sınırı nedir?

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına girecek olan adaylar sınava girmek için istenen puan türlerinin herhangi birinden 75 ve üzeri puan almış olmak zorundadır.

Defterdarlık  Uzman Yardımcılığı Sınavında Hangi Puan Türünden Alım Yapılmaktadır?

En Son yapılan defterdarlık uzman yardımcılığı sınavında Kamu Personel Seçme Sınavlarından KPSSP39, KPSSP40, KPSSP42, KPSSP56 ve KPSSP118, puan türlerinin herhangi birinden 75 ve üzeri puan almış olan adaylar arasından alım yapılmıştır.

Defterdarlık  Uzman Yardımcılığı Sınavında İstenen Puanların Herhangi Birinden Başvuru Yapılabilir mi?

Adaylar sınav ilanında istenen  puanlardan sadece birisi üzerinden başvuru  yapabilecekleri için aldıkları istenen puan türlerinden  en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavında Kadronun Kaç Katı Sınava Çağrılır

Atama yapılacak kadro sayısının, en fazla yirmi katı kadar aday giriş sınavının yazılı bölümüne; en fazla dört katı kadar aday ise sözlü bölümüne çağrılacaktır. Sınava katılabilecek adaylara ilişkin liste, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle düzenlenecektir.

YORUM EKLE