Öğretmen Sınıf Defteri, Okul Zümre Aday Öğretmen Dosyası Doldurma

Öğretmen Sınıf Defteri, Okul Zümre Aday Öğretmen Dosyası Doldurma

Öğretmen Sınıf Defteri, Okul Zümre Aday Öğretmen Dosyası Doldurma

Öğretmen Sınıf Defteri, Okul Zümre Aday Öğretmen Dosyası Doldurma

Öğretmen Sınıf Defteri, Okul Zümre Aday Öğretmen Dosyası Doldurma

Öğretmen Sınıf Defteri, Okul Zümre Aday Öğretmen Dosyası Doldurma

Yeni göreve başlayan öğretmenlerin en sık karşılaştıkları sorunların başında sınıf defteri doldurma, okul zümresi ilçe zümre aday öğretmen dosyası ve ders saatleri ile ilgili sorunları bulunmaktadır.Sosyal medya da paylaşılan bir bilgide öğretmenlerin bu sorunlarına karşılık kısa bir bilgilendirme yapılmış.

Sınıf defteri doldurma : internetten kendi branşınıza ait unitelendirilmis yıllık planınızı bulup çıkarıp idareye onaylatiyorsunuz. Bu plânda sizin her hafta hani konuyu izleyeceğiniz yazıyor. O planda yazılı olan kazanımlar başlığı altında yazıyı sınıf defterinize yazıyorsunuz . Mesela 2-7 ekim arası kazanımlariniz orada belli . Her sınıf kademesi için farklı. O hafta kaçıncı sınıfa giriyorsanız o sınıf düzeyinin kazanımını sinif defterine yazın.

Okul zümresi: okul içinde sizinle aynı branşta olan hocaların sene başında ve sonunda yaptığı toplantidir . Zümre başkanı ve yardımcısı veya yedeği seçilir. Bu yıl ne yapacağız hedef nedir vs gibi gündem maddeleri vardır bunlar değerlendirilir. Aynı branştaki hocalar imza atar ve idareye onaylatilir .

 

İlce zümre: bulunduğunuz ilçede ki sizinle aynı branşta olan tüm hocaların toplanmasidir . Gundem maddeleri vardır. Belirli başlıklar konuşulur tartışılır yazman , ilçe zümre başkanı vs seçilir . Zümre başkanı olan kişi 2 yıl bu görevi yapar . Zümre başkanı olan kişi il zümre toplantılarına gider . Kendi ilcesinde ki sorunları eksikleri talepleri dile getirir . Il zümre başka tüm ilçedeki zümre başkanlarını dinler ve bunu raporlandirip üstlere iletir .

 

Aday öğretmen dosyası: göreve basladiktan sonra ilk bir ay civarı hiç bişey yapmanıza gerek yok . Il mem ilçe mem e , ilçeler ise okul idarelerine bildirir . Okul idaresi size danışman hoca atar . Danışman hoca ataması yapilip size tebliğ edilip imzaniz alındıktan sonra süreç başlar . Öğretmenlikle alakalı herşeyi burada bulunduracaksiniz . Unitelendirilmis yıllık plan ,günlük plan , ilçeden adınıza gelen görevlendirme yazı vs var bunlar olacak , hafta hafta aday öğretmen formlarınız, yaptiginiz yapacağıniz tüm okul ici dışı çalısmalarin raporlastirip buraya koyun.

 

Ders saatleri ile ilgili : 15 saat zorunlu . Bu zorunlu saatin üstüne 15 saat ek ders alabilirsiniz. 15 zorunlu 15 ek ders totalde 30 etti . Bunun üstüne max 10 saat kurs acabilirsiniz . Yani sizin bir haftada max girebileceğiniz ders sayısı 40 ders saatidir. (Dilekçe ile 6 saat egzersiz adı altında ders açabiliyorsunuz. Onu şuanda bende tam bilmiyorum . Ücreti ek ders ücreti ile aynı kurs olarak geçmiyor ) Ekders ücreti 13.21 tl ile - 14.5 tl arası bisey olması lazım . Kura ücretiniz ek dersin 2 katı şeklinde. Haftalık girdiğiniz her 10 saat ders için 1 saat daha ek ders ücreti alırsınız. Yani haftalık 30 saat derse giren kisi totalde 3 saat daha ek ders alır. Haftada bir gün nöbet tutarsınız. Nöbet günleri için 3 ek ders ücreti alırsınız. Bir de sınıf rehber öğretmenliği veya sosyal faaliyet kulüplerine verilesiniz bunun için de 2 ek ders ücreti alıyorsunuz. Biliyorum biraz karışık gibi geldi ama zamanla herşeyi öğrenirsiniz.

 


 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2019, 16:30
YORUM EKLE