MEB'e Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikt

MEB'e Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikt

MEB'e Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte  Değişiklik

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yönetmelikte yer alan bazı ibareler Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile yapılan değişikliklerle uyumlu hale getirildi. Ayrıca, norm kadroları Bakanlıkça belirlenecek eğitim kurumlarına Açık Öğretim İmam-Hatip Lisesi eklenmiştir.


Yönetmeliğin 23 üncü maddesinde yer alan “turizm eğitimi” ibaresi  de “ölçme değerlendirme” şeklinde değiştirilmiştir.


 

YÖNETMELİK


Karar Sayısı: 1241


Ekli “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlan Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulmasına, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 330 ve 537 nci maddeleri gereğince karar verilmiştir.


26 Haziran 2019


Recep Tayyip ERDOĞAN


CUMHURBAŞKANI


MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN NORM KADROLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1- 16/6/2014 tarihli ve 2014/6459 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlan Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(1) Bu Yönetmelik, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 330 ve 537 nci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.”


MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasına “Meslekî ve Teknik Açık Öğretim Okulu,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Açık Öğretim İmam-Hatip Lisesi,” ibaresi eklenmiş, aynı fıkrada yer alan “turizm eğitimi” ibaresi “ölçme değerlendirme” şeklinde ve “Maliye Bakanlığı” ibaresi “Hazine ve Maliye Bakanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.


MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Maliye Bakanlığı” ibaresi “Hazine ve Maliye Bakanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.


MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Bakanlar Kurulu” ibaresi “Cumhurbaşkanı” şeklinde değiştirilmiştir.


MADDE 5- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2019, 08:49
YORUM EKLE