MEB kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerle ilgili yazı yayımladı

MEB, kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili yazı yayımladı, Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin maaşında mahsuplaşma

MEB kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerle ilgili yazı yayımladı

MEB, kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili yazı yayımladı, Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin maaşında mahsuplaşma olacak mı?

MEB kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerle ilgili yazı yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenliğe atanan sözleşmeli öğretmenlerin mali hakları ile ilgili yazı yayımladı. Söz konusu yazıya göre, sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinde değerlendirilirek terfi işlemi yapılacak. Kadrolu öğretmenliğe geçenlerin sözleşmeli öğretmenlikte aldıkları ücretlere yönelik mahsuplaşma yapılmayacak.  Göreve başlanışan ayı takip eden ay başından itibaren kadrolu öğretmenlere ödenen ek ders ücretinden faydalanılacak.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : 28892082-869-E.20912747                                                                                                                                                   24.10.2019

Konu : Kadrolu öğretmenliğe Atanan

Sözleşmeli Öğretmenlerin Malî Hakları

DAĞITIM YERLERİNE

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'0ncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken kadrolu öğretmenliğe atananların malî haklarının ödenmesinde çıkabilecek bazı tereddütlerin önlenerek uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması bakımından aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Bilindiği gibi 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4'üncü maddesinin dördüncü fıkrasında; "Bu mudile hükümlerine göre öğretmen kadrolarına atananların. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca sözleşmeli öğretmen pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve haşladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanır ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma Yapılmaz." hükmüne yer verilmiştir.

Bu çerçevede, sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken kadrolu öğretmenliğe atananların;

1- Sözleşmeli öğretmen olarak geçirdikleri hizmet sürelerinin. 657 sayılı Kanunun 36’ncı maddesinde öngörülen memuriyete giriş derece ve kademeleri göz önünde bulundurularak kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinde değerlendirilmesi suretiyle terfi işlemlerinin yapılması,

2- Atandıkları kadrolu öğretmenlik görevine başladıktan tarihi takip eden ay başından (ayın 15'inden) itibaren, yapılan terfi işlemleri sonucunda belirlenen kazanılmış hak aylık derece ve kademeleri üzerinden kadrolu öğretmenler için öngörülen aylık ve diğer özlük haklardan yararlandırılmaları ve daha önce sözleşmeli öğretmen olarak aldıkları ücretlere yönelik herhangi bir mahsuplaşma yapılmaması.

(Örneğin; sözleşmeli öğretmen olarak üç yıl süreyle görev yaptıktan sonra kadrolu öğretmenliğe atanan, öncesinde herhangi bir hizmeti bulunmayan, dört yıl süreli eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümünü bitiren bir öğretmenin kazanılmış hak aylık derece ve kademesi, 657 sayılı Kanunun 36'ncı maddesinin (A)fıkrasında öngörülen memuriyete giriş derece ve kademesinde sözleşmeli öğretmenlikte geçen üç yıllık görev süresi de dikkate alındığında, 8'inci derecenin 1'inci kademesi olarak belirlenecek ve aylığı da bu derece ve kademe üzerinden hesaplanacaktır. Söz konusu personele, sözleşmeli öğretmen olarak aldıkları ücretler için herhangi bir kişi borcu ile kadrolu öğretmen olarak göreve başladıkları tarihten aybaşıııa kadar geçen süre için kist maaş ödemesi yapılmayacaktır.)

3- Ek ders ücretlerinin, göreve başladıkları tarihi takip eden ay başına (ayın 15'ine) kadar "sözleşmeli öğretmen" statüleri dikkate alınarak, göreve başladıkları tarihi takip eden aybaşından (ayın 15’inden) itibaren ise "kadrolu öğretmen"statüleri dikkate alınarak hesaplanması.

gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.

Halil ŞEKERCİOĞLU

Bakan a.

Genel Müdür V.

YORUM EKLE