2019 Yılı Eğitime Hazırlık Ödeneği Tutarı Ne Kadar Oldu?

2019-2020 Eğitime Hazırlık Ödeneği Ne Kadar? Eğitime Hazırlık Ödeneği Ödenme Tarihi, 2019 yılında öğretmenlere ne kadar kırtasiye parası eğitime

2019 Yılı Eğitime Hazırlık Ödeneği Tutarı Ne Kadar Oldu?

2019-2020 Eğitime Hazırlık Ödeneği Ne Kadar? Eğitime Hazırlık Ödeneği Ödenme Tarihi, 2019 yılında öğretmenlere ne kadar kırtasiye parası eğitime hazırlık ödeneği ödenecek, 2019 yılı Eğitime Hazırlık Ödeneği Tutarı

2019 Yılı Eğitime Hazırlık Ödeneği Tutarı Ne Kadar Oldu?

 Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi 2019 eğitim öğretim yılında da öğretmenlere eğitime hazırlık ödeneği ödenecektir.   Eğitime hazırlık ödeneği 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile düzenlenmiştir. Kanunun ek 32 inci maddesi ile bu konu düzenlenmiştir.

Eğitime Hazırlık Ödeneği Kimlere Verilir?

Eğitime hazırlık ödeneği eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapan kişilere verilir. Dolayısıyla fiilen görev yapmayan kimselerle öğretmen unvanlı olmayan kişilere bu ödeneğin verilmesine imkan bulunmamaktadır. Bununla birlikte, kanun öğretmenler dışında bu ödeneği alacak kişileri  daha doğru ifadeyle maddenin istisnalarını da saymıştır. İlköğretim ve okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, cezaevi okullarında çalışan öğretmenlere, yöneticilere, eğitim uzmanı ve yardımcılarına da eğitime hazırlık ödeneğinden faydalanma hakkı tanınmıştır.

Eğitime hazırlık ödeneği alacak personellere bir ilave de toplu sözleşme ile yapılmıştır. Toplu sözleşme hükmü gereğince Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an kursu öğreticisi pozisyonlarında sözleşmeli olarak istihdam edilenlerden fiilen öğreticilik yapanlara da  öğretim yılına hazırlık ödeneği verilmektedir.

Eğitime Hazırlık Ödeneğinin Ödenmesi

Eğitime hazırlık ödeneği yılda bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içerisinde ödenir. Devlet Memurları Kanununda öğretim yılının başladığı ay ödeneceğine dair hüküm yer almakla birlikte Bütçe Kanunları ile farklı düzenlemeler yapılabilmektedir. Yılı bütçe kanununun K cetvelinde bu ödemenin ne şekilde yapılacağına dair hükme yer verilir. Her yıl olduğu gibi  2019 yılı Bütçe Kanunu K cetvelinde de bu ödemenin nasıl yapılacağına dair düzenleme yapılmıştır. 2019 yılı için eğitim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılı bitmeden önce göreve başlayanlara eğitime hazırlık ödeneğinin %75'i, birinci dönemden sonra ve ikinci dönem bitmeden göreve başlayanlara ise ödeneğin %50'si oranında ödeme yapılır.

2019 yılı Eğitime Hazırlık Ödeneği Tutarı

2019 yılı eğitim ve öğretim döneminde ödenecek olan eğitime hazırlık ödeneği toplu sözleşme ile belirlenmiştir. Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 4. Dönem Toplu Sözleşmenin "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" bölümünün "Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği" başlıklı 11 nci maddesinde, 2019 yılı eğitime hazırlık ödeneğinin 1.180-TL olacağı belirtilmiştir. Toplu sözleşmede yer alan bu düzenleme gereğince, bu ödenekten yararlanma hakkına sahip öğretmenlere (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) 1.180-TL tutarında ödeme yapılacaktır.

Devlet Memurları Kanunu bu ödemeden sadece Damga Vergisi kesintisi yapılacağı hükmüne yer vermiş olup kişilerin eline geçecek tutar 1.171,04-TL'dir. Kişilere verilen eğitime hazırlık ödeneği görevden ayrılma halinde geri alınmamaktadır.

Bu yazının tüm hakları www.mevzuatinyeri.com a  aittir.. ” www.mevzuatinyeri.com” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 12:11
YORUM EKLE