Kamu İdareleri Arasında Bedelsiz Taşınır Devri ve Tahsisi

Kamu İdareleri Arasında Bedelsiz Taşınır Devri ve Tahsisi, kamu kurumlarının taşınırlarını diğer idarelere devir etmesi

Kamu İdareleri Arasında Bedelsiz Taşınır Devri ve Tahsisi

Kamu İdareleri Arasında Bedelsiz Taşınır Devri ve Tahsisi, kamu kurumlarının taşınırlarını diğer idarelere devir etmesi

Kamu İdareleri Arasında Bedelsiz Taşınır Devri  ve Tahsisi

Kamu İdareleri Arasında Bedelsiz Taşınır Devri  ve Tahsisi

 Kayıtlara alınış tarihi itibarıyla beş yılını tamamlamış ve idarece kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan taşınırlar, bu taşınıra ihtiyaç duyan idarelere bedelsiz devredilebilir.

 Ancak devralmak isteyen idare açısından bakım, onarım ve taşıma giderleri nedeniyle ekonomik olmayan ve kullanılmasında fayda görülmeyen taşınırlar devredilemez.

MADDE 31 Kamu idareleri arasında bedelsiz devir ve tahsis

 Aşağıda sayılan taşınırların diğer kamu idarelerine bedelsiz devrinde beş yıl şartı aranmaz:

a)Kamu idarelerince yürütülen veya desteklenen projelerin gerçekleştirilmesi için edinilen araştırma ve geliştirme amaçlı taşınırlar.

b) Kamu idarelerince yürütülen ve yönetilen ulusal otomasyon sistemleri çerçevesinde edinilerek sisteme dâhil idarelerin kullanımına tahsis edilen taşınırlar.

c) Uluslararası organizasyonların gerçekleştirilmesi için alınan taşınırlar. Kamu idareleri arasında bedelsiz devir ve tahsis

ç) İlgili mevzuatla verilen görev ve yetkiye dayanılarak diğer idarelere verilmek üzere temin edilen taşınırlar.

d) Devredilmediği takdirde kullanım imkânı kalmayacak olan veya zorunlu sebeplerle devredilmesi gereken tüketim malzemeleri.

 İdareler, sahip oldukları taşınırları (taşıt ve iş makineleri dahil) birinci fıkrada belirtilen beş yıl şartı aranmaksızın ihtiyacı bulunan diğer idarelere geçici olarak tahsis edebilir.

 Başbakanlıkça kamu idarelerine ve kamu idarelerince Başbakanlığa yapılacak devir ve tahsisler herhangi bir şarta bağlı olmaksızın gerçekleştirilir. Kamu idareleri arasında bedelsiz devir ve tahsis

 Devredilmeleri halinde daha etkin, verimli ve ekonomik kullanılacağı veya görev ve yetki alanları itibarıyla devirlerinin daha faydalı olacağı anlaşılan taşınırlar, devreden ve devralmak isteyen kamu idarelerinin müşterek talebi üzerine Maliye Bakanının uygun görüşü ile herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın bedelsiz devredilebilir.  Bedelsiz devredilecek ve devredilemeyecek taşınırlar ile tahsise ilişkin diğer esas ve usuller Bakanlıkça belirlenir.(Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliğleri Sıra No: 27 ve 32)

YORUM EKLE