Memur yabancı dil tazminat oranları güncel

memura ödenecek olan yabancı dil tazminatında gösterge tablosu , a, b, c düzeyi dil tazminatı oranları, birden fazla yabancı dil için tazminat alınır

Memur yabancı dil tazminat oranları güncel

memura ödenecek olan yabancı dil tazminatında gösterge tablosu , a, b, c düzeyi dil tazminatı oranları, birden fazla yabancı dil için tazminat alınır mı

Memur yabancı dil tazminat oranları güncel

Memur yabancı dil tazminat oranları güncel 

375 sayılı khk ya göre memurlara ödenen yabancı dil tazminatında uygulanacak olan göstergeler yazımız ekinde tabloda yer almaktadır.

Yabancı dil bilgisinden kurumlarınca yararlanılan personele bildiği her bir dil için

A düzeyinde başarılı olanlara (96-100 puan) 1200

A düzeyinde başarılı olanlara (90-95 puan) 900

B düzeyinde başarılı olanlara 600

C düzeyinde başarılı olanlara 300 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu miktarlar aylıklar ile birlikte peşin olarak ödenir.

NOT: (A) düzeyi içinde puanlar esas alınarak farklı gösterge rakamları belirlenmiş olmakla birlikte söz konusu belirlemelerin aynı düzey içerisinde ilave bir ayırım yapılmak suretiyle bir göstergede farklılaştırma yoluna gidilmesinden ibaret olması ve ayrı bir “düzey” ifade etmemesi nedeniyle yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavına girerek (A) düzeyinde 97 puan alanlara 5 yıllık sürenin bitiminden itibaren (A) düzeyine göre bir alt düzey olan (B) düzeyi için öngörülen gösterge rakamlarının uygulanması gerektiği mütalaa olunmaktadır. (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 1.4.2016-2913) Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlünün ilgi sayılı görüş yazısı gereğince yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavına girerek (A) düzeyinde başarılı olanlardan 96-100 puan için 1200, 90-95 puan için 900 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu miktarlar da yabancı dil tazminatı ödenenlere, 5 yıllık sürenin bitiminden itibaren (A) düzeyine göre bir alt düzey olan (B) düzeyi için öngörülen gösterge rakamının (600) uygulanması gerekmektedir.

Personelin yabancı dil bilgisinden görevinde yararlanıp yararlanılmadığı ita amirlerinden alınacak bir onayla belirlenmesi gerekmekte olup, ancak öğretim elemanlarının ayrıca bir onaya gerek kalmadan yabancı dil bilgisinden yararlanıldığı kabul edilmektedir. Kurumlarınca yararlanıp yaralanmadığı onayı, yeni bir onay alana kadar geçerlidir.

Aynı dil için birden fazla Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına katılanlara, en yüksek seviye esas alınarak yabancı dil tazminatı ödenebilir.

(A) DÜZEYİ

(B) DÜZEYİ

(C) DÜZEYİ

96 - 100

PUAN

90 - 95

PUAN

1-Yabancı         Dil         Bilgisinden

Kurumlarınca             Yararlanılan

Personele Bildiği Her Bir Dil İçin

1200

900

600

300

2- Diğer Personele Bildiği Her Bir Dil İçin

750

750

500

250

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2020, 10:14
YORUM EKLE