Anne veya babası ölen memur ölüm yardımı ödeneği alabilir mi?

Memurlara eş ve çocuklarının ölmesi halinde memura memurun kendisinin vefat etmesi durumunda ise yakınlarına ölüm yardımı ödeneği verilir? Memurun

Anne veya babası ölen memur ölüm yardımı ödeneği alabilir mi?

Memurlara eş ve çocuklarının ölmesi halinde memura memurun kendisinin vefat etmesi durumunda ise yakınlarına ölüm yardımı ödeneği verilir? Memurun anne ve babasının ölmesi halinde memura ölüm yardımı ödeneği verilebilir mi?

Anne veya babası ölen memur ölüm yardımı ödeneği alabilir mi?

Anne veya babası ölen memur ölüm yardımı ödeneği alabilir mi?

Bilindiği üzere devlet memuru olarak görev yapanların kendilerinin vefat etmesi durumunda kanunda sayılan yakınlarına veya memurun yakınlarının ölmesi halinde memura ölüm yardımı ödemesi yapılmaktadır.Ölüm yardımı ödeneği ile ilgili olarak  merak edilen hususlardan biriside memurun anne ,baba veya kardeş gibi yakınlarının ölmesi halinde memurun ölüm yardımı ödeneğinden faydalanıp faydalanmayacağı hususundadır.

Memurun anne baba ve kardeşlerinin ölmesi halinde memura ölüm yardımı ödeneği verilip verilmeyeceğini mevzuat hükümleri doğrultusunda açıklayalım.

Memur Hangi Yakınlarının Ölümü Halinde Ölüm Yardımı Alır?

Devlet Memurları kanununun 208. maddesine göre

-Devlet memurunun  memur olmayan eşi ile aile yardımı ödeneğine müstehak çocuğu öldüğü takdirde memura

- Memurun ölümü halinde  ise memurun sağlığında ölüm yardımı ödeneğinin kime ödeneceğini bildirmiş ise ona ,memur her hangi bir bildirim yapmamış ise memurun  eşine ve çocuklarına,

-Ölen memurun eşi ve çocuğu bulunmuyorsa memurun anne  ve babasına, bunlar da yoksa memurun kardeşlerine  ölüm yardımı ödeneği verilir.

Yukarıda yer alan mevzuat hükümlerinden de anlaşılacağı üzere memurun anne ve babasının ölmesi halinde memura ölüm yardımı ödeneği ödenmesi mümkün değildir.

Ancak memurun kendisinin ölmesi ve memurun bekar olması durumunda eş ve çocuğunun olmaması durumunda memurun ölümünden dolayı ödenecek olan ölüm yardımı memurun anne baba veya kardeşine ödenir.

YORUM EKLE