Yıllık izinde hastalanan memur ne zaman göreve başlar?

Yıllık izin kullanırken sağlık raporu alarak hastalık iznine ayrılan memurun göreve başlama tarihi nasıl belirlenir? Sağlık raporu alan memurun yıllık

Yıllık izinde hastalanan memur ne zaman göreve başlar?

Yıllık izin kullanırken sağlık raporu alarak hastalık iznine ayrılan memurun göreve başlama tarihi nasıl belirlenir? Sağlık raporu alan memurun yıllık izni kesilir mi?

Yıllık izinde hastalanan memur ne zaman göreve başlar?

Yıllık izinde hastalanan memur ne zaman göreve başlar?

Yıllık izindeyken hastalanarak sağlık raporu alan ve almış olduğu sağlık raporu hastalık iznine çevirilen memurun göreve başlayacağı tarihin ne olacağı ve hastalık izni sebebiyle kullanılamayan yıllık izinler hakkında nasıl bir işlem yapılacağı hususu memurlar arasında merak konusu olmaktadır.

Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmelik'in Yıllık İzinde Hastalanma Halini düzenleyen 6'ncı maddesinde; "Yıllık izinlerini kullanırken hastalanan memurlar hastalık izinlerini ve kullanmakta oldukları yıllık izinlerinin kalan kısmını bulundukları yerde geçirerek görevlerine başlarlar. Hastalık izinlerinin süresi kullanmakta oldukları yıllık izin süresinden fazla olan memurlar hastalık izinlerinin bitiminde görevlerine başlarlar. Bunların hastalanmaları sebebiyle kullanamadıkları yıllık izinlerinin süresi 657 sayılı Kanunun değişik 102 nci maddesi göz önünde bulundurularak hesaplanır ve bu süre aynı Kanunun 103 üncü maddesine göre kullandırılır." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm çerçevesinde, yıllık iznini kullanmakta iken hastalığı sebebiyle rapor alan bir memurun rapor tarihinden itibaren yıllık izni kesintiye uğramaktadır. Dolayısıyla, bu tarihten sonra raporda yazılı tedavi ve istirahat süresi ile ilgili hastalık izni işlemeye başlayacaktır. Buna göre; yıllık iznini kullanmakta iken hastalığı nedeniyle rapor alan bir memurun hastalık izninin bitiş tarihi, yıllık izninin bitiş tarihinden sonraki bir tarihe rastlaması halinde, memurun kullanamadığı yıllık iznini kullanmaya devam etmeksizin, hastalık izninin bitimini müteakiben göreve başlaması gerekmektedir. Geriye kalan yıllık izni, izin vermeye yetkili amirlerin uygun göreceği tarihte kullanabilecektir.

Hastalık izninin, kullanılmakta olan yıllık iznin bitiş tarihinden önce sona ermesi halinde; ilgilinin yıllık izninden geri kalan kısmını, izin vermeye yetkili amirinden yeniden izin almaksızın izin süresinin bitiş tarihine kadar kullanması mümkündür. Yıllık izinde iken, hastalık nedeniyle rapor alan bir memurun sağlık izninin bitiş tarihinin, kullandığı yıllık iznin bitiş tarihi ile aynı tarihe rastlaması halinde, sağlık izninin bitimini müteakiben görevine başlaması gerekmektedir. Geriye kalan yıllık iznini daha sonra kullanması mümkündür.

YORUM EKLE