Memurun ölüm izin hakkı

Memurun yakınlarının akrabalarının ölmesi halinde ölüm izni kullanma hakkı vardır, memurun ölüm izninin kaç gün olduğu ve hangi akrabalarının ölmesi

Memurun ölüm izin hakkı

Memurun yakınlarının akrabalarının ölmesi halinde ölüm izni kullanma hakkı vardır, memurun ölüm izninin kaç gün olduğu ve hangi akrabalarının ölmesi halinde bu izinden faydalanacağı hususunda açıklamalar yapılmıştır.

Memurun ölüm izin hakkı

Memur Ölüm İzni Kaç Gün Hangi Akrabalar İçin Ölüm İzni Kullanılabilir?

Memura ölüm izni kaç gün ve hangi akrabaları için veriliyor  ve yakını ölen memurun mazeret izni kullanma durumu memurların en fazla merak etmiş olduğu konular arasında yer almaktadır.Memurlar 657 sayılı yasaya göre 7 gün ölüm izni kullanma hakkında sahiptir.

Memurun Ölüm İznine Resmi Tatiller Dahil mi

Memur olarak çalışanların ölüm izni hakkı 657 sayılı Kanunun 104. maddesinin B bendinde mazeret izinlerinin anlatıldığı kısımda açıklamıştır.İlgili kanun maddesinde göre memurun kanun maddesinde yer alan akraba ve yakınlarının vefat etmesi ölmesi halinde 7 gün ölüm izni kullanma hakkı bulunmaktadır.Memura verilecek ölüm iznindeki 7 günlük süre takvim günüdür.Bu nedenle hafta sonu tatilleri veya resmi bayramlara denk gelen günlerde bu iznin uzaması mümkün değildir.

Memur Ölüm İznini Hangi Akrabalar  ve Yakınlarının Ölmesi Vefat Etmesi Halinde Kullanabilir?


Memura verilecek olan ölüm izninin hangi akrabalarının veya yakınlarının ölmesi halinde kullanabileceği kanun maddesinde başlıklar halinde sayılmıştır.Buna göre memur aşağıda sayılan yakınlarının ölmesi halinde ölüm izni kullanabilecektir.

-Memurun Eşinin veya çocuklarının ölmesi durumunda


-Memurun kendi anne,baba ve kardeşlerinin ölmesi durumunda

-Memurun eşinin annesi (Kayınvalide) babası (Kayınbaba)  ve kardeşlerinin ölmesi durumunda ölüm izni kullanma hakkı vardır.

Bunun dışında memurun amcası,dayısı,dedesi,ninesi gibi çeşitli akrabalarının ölümü halinde ölüm izin hakkı yoktur.

Ölüm İzni Ne Zaman Kullanılabilir ?


Diğer mazeret izinlerinde olduğu gibi mazeret izni de memurun mazeretine istinaden verilen bir izin olduğundan ölüm olayının meydana gelmesi halinden sonra kullanılabilecektir.Ölüm olayının meydana gelmesinden 10-15 gün gibi bir süre geçtikten sonra memurun ölüm izni kullanma hakkı olmayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2019, 17:25
YORUM EKLE