Memur Ölüm İzni Kaç Gün Hangi Akrabalar İçin Ölüm İzni Kullanılabilir?

Memur Ölüm İzni Kaç Gün Hangi Akrabalar İçin Ölüm İzni Kullanılabilir? Memurun eş çocuk anne baba ve kardeşlerinin ölümünde ölüm izin hakkı

Memur Ölüm İzni Kaç Gün Hangi Akrabalar İçin Ölüm İzni Kullanılabilir?

Memur Ölüm İzni Kaç Gün Hangi Akrabalar İçin Ölüm İzni Kullanılabilir? Memurun eş çocuk anne baba ve kardeşlerinin ölümünde ölüm izin hakkı kaç gündür? Memur Eşinin Anne ve Babasının ölümünde izin alabilir mi?

Memur Ölüm İzni Kaç Gün Hangi Akrabalar İçin Ölüm İzni Kullanılabilir?

Memur olarak çalışan kişilerin kullanabileceği mazeret izinlerinden biriside ölüm iznidir.Bu yazımızda memurların ölüm izni hakkı kaç gün,memur ölüm iznini ne zaman kullanabilir,memur hangi akraba ve yakınlarının ölmesi halinde ölüm izni kullanabilir,memura verilecek ölüm izninde idarenin takdir hakkı varmıdır,aday memurlara ölüm iznini verilebilir mi konularını açıklamaya çalışacağız.

Memur Ölüm İzni Kaç Gün Hangi Akrabalar İçin Ölüm İzni Kullanılabilir?

Memur olarak çalışanların ölüm izni hakkı 657 sayılı Kanunun 104. maddesinin B bendinde mazeret izinlerinin anlatıldığı kısımda açıklamıştır.İlgili kanun maddesinde göre memurun kanun maddesinde yer alan akraba ve yakınlarının vefat etmesi ölmesi halinde 7 gün ölüm izni kullanma hakkı bulunmaktadır.Memura verilecek ölüm iznindeki 7 günlük süre takvim günüdür.Bu nedenle hafta sonu tatilleri veya resmi bayramlara denk gelen günlerde bu iznin uzaması mümkün değildir.

Memur Ölüm İznini Hangi Akrabalar  ve Yakınlarının Ölmesi Vefat Etmesi Halinde Kullanabilir?


Memura verilecek olan ölüm izninin hangi akrabalarının veya yakınlarının ölmesi halinde kullanabileceği kanun maddesinde başlıklar halinde sayılmıştır.Buna göre memur aşağıda sayılan yakınlarının ölmesi halinde ölüm izni kullanabilecektir.

-Memurun Eşinin veya çocuklarının ölmesi durumunda


-Memurun kendi anne,baba ve kardeşlerinin ölmesi durumunda

-Memurun eşinin annesi (Kayınvalide) babası (Kayınbaba)  ve kardeşlerinin ölmesi durumunda

ölüm izni kullanma hakkı vardır.

Bunun dışında memurun amcası,dayısı,dedesi,ninesi gibi çeşitli akrabalarının ölümü halinde ölüm izin hakkı yoktur.

Ölüm İzni Ne Zaman Kullanılabilir ?


Diğer mazeret izinlerinde olduğu gibi mazeret izni de memurun mazeretine istinaden verilen bir izin olduğundan ölüm olayının meydana gelmesi halinden sonra kullanılabilecektir.Ölüm olayının meydana gelmesinden 10-15 gün gibi bir süre geçtikten sonra memurun ölüm izni kullanma hakkı olmayacaktır.

Aday Memur Ölüm İzni Kullanabilir mi?


Mazeret izinleri izninin bağlandığı mazeretin meydana gelmesi halinde kullanılabilen izinler olduğundan izin kullanacak memurun aday memur olmasının bir önemi yoktur.Bu nedenle aday memurların kanun maddesinde sayılan yakınlarının ölmesi durumunda ölüm izni kullanma hakları bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2019, 22:53
YORUM EKLE