Müteahhitlik belgesinin sunulmaması elenme sebebi olur mu?

Müteahhitlik belgesinin sunulmaması elenme sebebi olur mu?

Müteahhitlik belgesinin sunulmaması elenme sebebi olur mu?

Müteahhitlik belgesinin sunulmaması elenme sebebi olur mu?

Müteahhitlik belgesinin sunulmaması elenme sebebi olur mu?

Müteahhitlik belgesinin sunulmaması elenme sebebi olur mu?

KAMU İHALE KURULU KARARI

Toplantı No : 2020/038
Gündem No : 27
Karar Tarihi : 02.09.2020
Karar No : 2020/UY.I-1468

BAŞVURU SAHİBİ:

İsmail ÖLMEZ,

İHALEYİ YAPAN İDARE:

Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,

BAŞVURUYA KONU İHALE:

2020/262901 İhale Kayıt Numaralı “Hakkari Sosyal Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü Hizmet Binası ile Çevre Düzenlemesi Yapım İkmal İşi” İhalesi

KURUM TARAFINDAN YAPILAN İNCELEME:

Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 30.06.2020 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilen “Hakkari Sosyal Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü Hizmet Binası ile Çevre Düzenlemesi Yapım İkmal İşi” ihalesine ilişkin olarak İsmail Ölmez’in 21.07.2020 tarihinde yaptığı şikâyet başvurusunun, idarenin 28.07.2020 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibince 05.08.2020 tarih ve 34638 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 05.08.2020 tarihli dilekçe ile itirazen şikâyet başvurusunda bulunulmuştur.

Başvuruya ilişkin olarak 2020/1213 sayılı itirazen şikâyet dosyası kapsamında yapılan inceleme neticesinde esas inceleme raporu tanzim edilmiştir.

KARAR:

Esas inceleme raporu ve ekleri incelendi.

İtirazen şikâyet dilekçesinde özetle; idarece tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılarak ihalenin iptal edildiği, değerlendirme dışı bırakılma ve ihalenin iptaline karşı idareye yaptıkları başvurunun reddedilmesi işleminin yerinde olmadığı, İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğ'in 2'nci maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında idareye başvurdukları, şikâyet başvurusunun reddi kararında başvuru dilekçesinde belirttikleri iddiaların karşılanmadığı, ihale dokümanına göre sunulması gereken tüm belgelerin usulüne uygun sunulduğu, ihale dokümanında yapı müteahhitliği belgesi sunulması gerektiğine yönelik herhangi bir düzenleme bulunmadığı halde İdari Şartname'de istenilen yapı müteahhitliği belgesinin sunulmadığı gerekçesiyle tekliflerinin değerlendirme dışı bırakıldığı, teklifleri kapsamında YAMBİS numarasının ve bu bilginin teyit edileceği adres olan “https://yambis.csb.gov.tr" adresinin belirtildiği, ihale tarihi itibarıyla YAMBİS'e aktif bir şekilde kayıtlı oldukları, yetki belgesi numarasına ilişkin internet çıktısının sunulduğu, öte yandan diğer istekliler tarafından YAMBİS numarasının teklifleri kapsamında belirtildiği dikkate alındığında rekabetin engellendiğinden bahsedilemeyeceği, kaldı ki söz konusu belgenin ve YAMBİS numarasının teyidinin mevzuat çerçevesinde mümkün olduğu, tekliflerinin avantajlı olduğu ve bu itibarla değerlendirme dışı bırakılması işleminin kaynakların verimli, etkili ve ekonomik kullanılması ilkelerine aykırılık teşkil ettiği iddialarına yer verilmiştir.

A) Başvuru sahibinin iddialarının değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin “Belgelerin sunuluş şekli” başlıklı 31’inci maddesinde “(1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında idareler; belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini isterler. Bu kapsamda sunulan fatura örnekleri de asıl olarak kabul edilir. Adaylar veya istekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale veya son başvuru tarihinden önce idare tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şerh düşülen suretlerini başvuruları veya teklifleri kapsamında sunabilirler. Bu yönde yapılacak başvuruların, ihaleden önce idarenin ilgili birim yetkilisi veya bu hususta görevlendirilmiş personelince karşılanması zorunludur.

(2) Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmez. Ancak, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 9 uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde, Gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca “aslının aynıdır” şeklinde onaylanarak verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri veya bunların noter onaylı suretleri de kabul edilir.

 …

(7) (Ek fıkra: RG-16/3/2011-27876; değişik fıkra: RG-16/7/2011-27996; değişik fıkra: 25/01/2017-29959 R.G./2. md.)  İhaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin sunulan belgelerin (Ek ibare: 19.06.2018-30453/m RG/ 3. md., yürürlük: 19.07.2018) veya bu belgelerde yer alan bilgilerin, EKAP üzerinden veya kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden (Değişik ibare: 19.06.2018-30453/m RG/ 3. md., yürürlük: 19.07.2018) temin edilebilmesi veya bu bilgilerin teyidinin yapılabilmesi durumunda, bu belgeler için belgelerin sunuluş şekline ilişkin şartlar aranmaz.

(8) (Ek fıkra: 19.06.2018-30453/m RG/3. md., yürürlük: 19.07.2018) Aday veya istekliler tarafından, yedinci fıkradaki koşulları taşıyan katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin belgeler ile Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak alınan geçici teminat mektubu, sunulmayacak belgeler tablosunda gerekli bilgilere yer verilmesi şartıyla başvuru veya teklif zarfında sunulmaz. Bu durumda, katılım ve yeterlik kriterleri ile geçici teminat mektubuna ilişkin değerlendirme, sunulmayacak belgeler tablosunda yer verilen bilgiler kullanılmak suretiyle EKAP veya kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden ulaşılan bilgi ve belgeler esas alınarak yapılır. Sunulmayacak belgeler tablosunun kısmi teklife açık ihalelerde her bir kısım için, ortak girişimlerin katıldığı ihalelerde ise her bir ortak tarafından ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir.” hükmü,

Aynı Yönetmelik’in “Aday veya isteklinin mesleki faaliyetini sürdürdüğünü ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren belgeler” başlıklı 38’inci maddesinde “…(4) İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgelerin adaylar veya istekliler tarafından sunulmasına ilişkin hükümlere, ilan ve ön yeterlik şartnamesi veya idari şartnamede yer verilir. İş ortaklarının her birinin söz konusu belgeleri ayrı ayrı sunması, konsorsiyumda ise her bir ortağın kendi kısmına ilişkin belgeleri sunması zorunludur.” hükmü yer almaktadır.

Kamu İhale Genel Tebliği’nin “Yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası” başlıklı 53.4’üncü maddesinde “53.4.1. İdarelerce, mevzuatı gereği yapı ruhsatı alınması gereken yapım işlerinin ihalelerinde, ön yeterlik veya idari şartnamenin katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin maddesinin “İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgelerin” istenilmesine ilişkin bendinde, “yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası”na yer verilmesi gerekmektedir.

53.4.2. Bu durumda, aday veya isteklilerin son başvuru veya ihale tarihi itibariyle ilgili mevzuatı uyarınca yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası almış, Yapı Müteahhitliği Bilişim Sistemine (YAMBİS) kayıtlı ve kayıtlarının aktif durumda (belge numaralarının iptal edilmemiş) olması şartı aranacak olup, ilgili mevzuatında tanımlanan yetki belge grubu ve diğer hususlar yönüyle değerlendirme yapılmayacaktır.

53.4.3. İdarece;

a) Son başvuru veya ihale tarihi itibariyle tüm aday veya isteklilerin,

b) İhale kararı ihale yetkilisince onaylanmadan önce, ekonomik açıdan en avantajlı teklif ile varsa ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi isteklinin,

c) Sözleşmenin imzalanacağı tarihte ihale üzerinde kalan isteklinin,

YAMBİS’e kayıtlı olduklarının ve kayıtlarının aktif durumda olduğunun EKAP üzerinden veya https://yambis.csb.gov.tr internet adresinden teyit edilerek, buna ilişkin belgelerin ihale işlem dosyasında saklanması gerekmektedir.” açıklaması yer almaktadır.

İdari Şartname’nin 2’nci maddesinde “2.1. İhale konusu işin

a) Adı:Hakkari Sosyal Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü Hizmet Binası İle Çevre Düzenlemesi Yapım İkmal İşi

b) Yatırım proje no'su/kodu:2000K17-631-15554

c) Miktarı ve türü:

Toplam Alanı 5043 m² İnşaat Alanına sahip Bodrum+Zemin+4 Kat A ve B olmak üzere iki Blok Hizmet Binası,Nöbetçi Kulübesi,Çevre Düzenlemesi,Erişebilirlik ve izleme Denetleme Yapım İşi.

ç) Yapılacağı yer:Hakkari-Merkez

d) Bu bent boş bırakılmıştır.” düzenlemesi,

Aynı Şartname’nin “İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri” başlıklı 7’nci maddesinde “7.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:… i) Aday ve isteklilerin son başvuru veya ihale tarihi itibariyle ilgili mevzuat gereği (2 mart 2019 Tarihli yapı Müteahhitleri sınıflandırılması ile ilgili resmi gazetede belirtilen güncelleme işlemlerini yapmış olup başvuracağı  iş ile ilgili yetkiye haiz yapı sınıfına ait yetki belgesi sahibi olması gerekmektedir.)  uyarınca  yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası  almış, YAMBİS ( Yapı Müteahhitliği bilişim sistemi ) kayıtlı ve kayıtlarının aktif durumda ( belge numaralarının iptal edilmemiş ) olması şartı aranacak olup, isteklilere ait YAMBİS numarası Yeterlilik Bilgileri Tablosunda, ‘‘Sicil, İzin Ruhsat ve Faaliyet Belgeleri’’ kısmına yazılacaktır.” …

7.7.1. İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. Ancak Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesi'nin 9 uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde; Gazete İdaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca "aslının aynıdır" şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların noter onaylı suretleri de kabul edilecektir.

7.7.1.1 İhaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin sunulan belgelerin veya bu belgelerde yer alan bilgilerin, EKAP üzerinden veya kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilmesi veya bu bilgilerin teyidinin yapılabilmesi durumunda, bu belgeler için belgelerin sunuluş şekline ilişkin şartlar aranmaz.

7.7.1.2 İstekliler tarafından, 7.7.1.1. maddesindeki koşulları taşıyan katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin belgeler ile Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak alınan geçici teminat mektubu, sunulmayacak belgeler tablosunda gerekli bilgilere yer verilmesi şartıyla teklif zarfında sunulmaz. Bu durumda, katılım ve yeterlik kriterleri ile geçici teminat mektubuna ilişkin değerlendirme, sunulmayacak belgeler tablosunda yer verilen bilgiler kullanılmak suretiyle EKAP üzerinden veya kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden ulaşılan bilgi ve belgeler esas alınarak yapılır. Sunulmayacak belgeler tablosunun kısmi teklife açık ihalelerde her bir kısım için, ortak girişimlerin katıldığı ihalelerde ise her bir ortak tarafından ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir…” düzenlemesi,

Aynı Şartname’nin “Sınır değer” başlıklı 33’üncü maddesinde “…33.2. Teklifi sınır değerin altında olduğu tespit isteklilerin teklifleri, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin reddedilecektir.” düzenlemesi yer almaktadır.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin 31’inci maddesinde ihalede katılım ve yeterlik kriterleri olarak istenilen belgelerin kural olarak aslının veya noterce uygunluğu onaylanmış örneklerinin sunulması gerektiği, istenen belgelerin aslı yerine ihale veya son başvuru tarihinden önce idare tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şerh düşülen suretlerinin istekliler tarafından başvuruları veya teklifleri kapsamında sunabileceği hükme bağlanmıştır. Aynı maddede söz konusu kuralın istisnasına yer verilmiş olup buna göre ihaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin sunulan belgelerin veya bu belgelerde yer alan bilgilerin, EKAP üzerinden veya kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilmesi veya bu bilgilerin teyidinin yapılabilmesi durumunda, bu belgeler için belgelerin sunuluş şekline ilişkin şartların aranmayacağı, aday veya istekliler tarafından, belirtilen koşulları taşıyan katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin belgelerin sunulmayacak belgeler tablosunda gerekli bilgilere yer verilmesi şartıyla başvuru veya teklif zarfında sunulmasına gerek bulunmadığı belirtilmiştir. Bu durumda, katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin değerlendirmenin sunulmayacak belgeler tablosunda yer verilen bilgiler kullanılmak suretiyle EKAP veya kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden ulaşılan bilgi ve belgeler esas alınarak yapılacağı hükme bağlanmıştır.

Diğer taraftan, uyuşmazlığın toplandığı yapı müteahhitliği yetki belgesi numarasına ilişkin kuralın yer verildiği Kamu İhale Genel Tebliği’nin 53.4’üncü maddesinde, mevzuatı gereği yapı ruhsatı alınması gereken yapım işlerinin ihalelerinde, ön yeterlik veya idari şartnamenin katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin maddesinin “İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgelerin” istenilmesine ilişkin bendinde, “yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası”na yer verilmesi gerektiği açıklandıktan sonra, söz konusu ihalelerde, aday veya isteklilerin son başvuru veya ihale tarihi itibarıyla ilgili mevzuatı uyarınca yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası almış, Yapı Müteahhitliği Bilişim Sistemine (YAMBİS) kayıtlı ve kayıtlarının aktif durumda (belge numaralarının iptal edilmemiş) olması şartı aranacağı belirtilmiş olup, ilgili mevzuatında tanımlanan yetki belge grubu ve diğer hususlar yönüyle değerlendirme yapılmayacağı ifade edilmiştir.

İhale konusu işe ait İdari Şartname’nin 7.1’inci maddesinin (i) bendinde “Aday ve isteklilerin son başvuru veya ihale tarihi itibariyle ilgili mevzuat gereği (  2 mart 2019 Tarihli yapı Müteahhitleri sınıflandırılması ile ilgili resmi gazetede belirtilen güncelleme işlemlerini yapmış olup başvuracağı  iş ile ilgili yetkiye haiz yapı sınıfına ait yetki belgesi sahibi olması gerekmektedir.)  uyarınca  yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası  almış, YAMBİS ( Yapı Müteahhitliği bilişim sistemi ) kayıtlı ve kayıtlarının aktif durumda ( belge numaralarının iptal edilmemiş ) olması şartı aranacak olup, isteklilere ait YAMBİS numarası Yeterlilik Bilgileri Tablosunda  ; ‘‘ Sicil, İzin Ruhsat  Faaliyet Belgeleri ’’ kısmına yazılacaktır” düzenlemesine yer verilerek yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası  almış, YAMBİS’e  kayıtlı ve kayıtları aktif durumda olmak yeterlik kriteri olarak düzenlenmiştir.

Yapı müteahhitliği yetki belgesi numarasına ilişkin bilgilerin teyidinin Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin 31’inci maddesinin yedinci fıkrasında düzenlenen hükme uygun olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sayfası üzerinden (https://yambis.csb.gov.tr/Muteahhit/Index) yapılabildiği anlaşılmıştır.

Bu çerçevede, başvuru sahibinin teklif zarfı kapsamında sunulan “Sunulmayacak Belgeler Tablosu”nda müteahhitlik yetki belgesi kısmında “0030121131515337” numarasının beyan edildiği, ayrıca teklif dosyası kapsamında 29.06.2020 tarihli yetki belgesi numarası çıktısının sunulduğu, söz konusu belgede ilgili kişinin sisteme kayıtlı ve aktif olduğu bilgisinin yer aldığı tespit edilmiştir.

Yukarıda yer verilen tespit ve değerlendirmeler çerçevesinde başvuru sahibi tarafından mevzuata uygun olarak YAMBİS numarasının sunulmayacak belgeler tablosunda beyan edildiği, ayrıca söz konusu belgenin internet çıktısının da sunulduğu, söz konusu belgenin teyidinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sayfası üzerinden yapılabildiği, nitekim Kurum tarafından yapılan sorgulamada 26.08.2020 tarihi itibarıyla başvuru sahibinin anılan sisteme aktif bir şekilde kayıtlı olduğu anlaşıldığından, idarece anılan gerekçe ile başvuru sahibinin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması işleminin mevzuata aykırı olduğu anlaşılmıştır. Bu itibarla başvuru sahibinin iddiası yerinde bulunmuştur.

B) İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik’in 18’inci maddesinin ikinci fıkrası yönünden yapılan inceleme sonucunda tespit edilen aykırılıklar ve buna ilişkin inceleme ve hukuki değerlendirme aşağıda yapılmıştır.

1) Binbirev Yapı İnş. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından teklifi kapsamında sunulan bir belgede YAMBİS numarasının 006511371120456 olarak beyan edildiği görülmüştür. Söz konusu istekli tarafından her ne kadar sunulmayacak belgeler tablosu sunulmak suretiyle söz konusu numara beyan edilmemişse de, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin 31’inci maddesinin yedinci fıkrasında yer alan, ihaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin sunulan belgelerin veya bu belgelerde yer alan bilgilerin, EKAP üzerinden veya kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilmesi veya bu bilgilerin teyidinin yapılabilmesi durumunda, bu belgeler için belgelerin sunuluş şekline ilişkin şartlar aranmayacağı kuralı çerçevesinde bu şekilde yapılan beyanın da uygun kabul edilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. Nitekim isteklinin beyan ettiği söz konusu numara esas alınarak Kurum tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamada, söz konusu isteklinin 26.08.2020 tarihi itibarıyla sisteme kayıtlı ve aktif olduğu tespit edilmiştir. Bu itibarla bahse konu isteklinin anılan gerekçe ile değerlendirme dışı bırakılması işleminin mevzuata aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

2) Zema Yapı Mühendisliği İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından teklif dosyası kapsamında Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 15.11.2019 tarihli ve E.104905 sayılı yazısının sunulduğu, söz konusu yazıda adı geçen isteklinin YAMBİS numarasının 0006220626392367 olduğunun belirtildiği, Kurum tarafından bu numara esas alınarak yapılan sorgulamada, söz konusu isteklinin 26.08.2020 tarihi itibarıyla sisteme kayıtlı ve aktif olduğu tespit edilmiştir. Bu itibarla bahse konu isteklinin anılan gerekçe ile değerlendirme dışı bırakılması işleminin mevzuata aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

3) Süerler Hayat Dayanıklı Tüketim Malları Gıda İnş. Tur.- Nesra Yapı İnşaat Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı üyelerinden Süerler Hayat Dayanıklı Tüketim Malları Gıda İnş. Tur. tarafından teklifi kapsamında sunulan bir belgede YAMBİS numarasının 0065311400315520 olarak beyan edildiği görülmüştür. İsteklinin beyan ettiği söz konusu numara esas alınarak Kurum tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamada, söz konusu isteklinin 26.08.2020 tarihi itibarıyla sisteme kayıtlı ve aktif olduğu tespit edilmiştir. Bu itibarla bahse konu isteklinin anılan gerekçe ile değerlendirme dışı bırakılması işleminin mevzuata aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

İş Ortaklığının diğer üyesi Nesra Yapı İnşaat Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından teklif dosyası kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesi üzerinden yapılan sorgulama sonucunda verilen yetki belgesi çıktısının sunulduğu, söz konusu belgede anılan isteklinin YAMBİS numarasının 0030320657374266 olduğu görülmüş olup, bu numara esas alınarak yapılan sorgulamada söz konusu isteklinin 26.08.2020 tarihi itibarıyla sisteme kayıtlı ve aktif olduğu tespit edilmiştir. Bu itibarla bahse konu isteklinin anılan gerekçe ile değerlendirme dışı bırakılması işleminin mevzuata aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

4) Yeşilgözler İnş. Taş. Tem. Yemek Ürt. Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından teklif dosyası kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesi üzerinden yapılan sorgulama sonucunda verilen yetki belgesi çıktısının sunulduğu, söz konusu belgede anılan isteklinin YAMBİS numarasının 0065315133674721 olduğu görülmüş olup, bu numara esas alınarak yapılan sorgulamada söz konusu isteklinin 26.08.2020 tarihi itibarıyla sisteme kayıtlı ve aktif olduğu tespit edilmiştir. Bu itibarla bahse konu isteklinin anılan gerekçe ile değerlendirme dışı bırakılması işleminin mevzuata aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

5) Arda Kutlay İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından teklif dosyası kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesi üzerinden yapılan sorgulama sonucunda alınan yetki belgesi çıktısının sunulduğu, söz konusu belgede anılan isteklinin YAMBİS numarasının 0004220206542630 olduğu görülmüş olup, bu numara esas alınarak yapılan sorgulamada söz konusu isteklinin 26.08.2020 tarihi itibarıyla sisteme kayıtlı ve aktif olduğu tespit edilmiştir. Bu itibarla bahse konu isteklinin anılan gerekçe ile değerlendirme dışı bırakılması işleminin mevzuata aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Sonuç olarak, yukarıda mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, başvuru sahibi istekli İsmail Ölmez’in, Binbirev Yapı İnş. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti., Zema Yapı Mühendisliği İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Süerler Hayat Dayanıklı Tüketim Malları Gıda İnş. Tur.- Nesra Yapı İnşaat Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı, Yeşilgözler İnş. Taş. Tem. Yemek Ürt. Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile Arda Kutlay İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin teklifinin değerlendirmeye alınması ve bu aşamadan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanun'un 65'inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 30 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere,

Anılan Kanun'un 54'üncü maddesinin onbirinci fıkrasının (b) bendi gereğince düzeltici işlem belirlenmesine,


   Oybirliği ile karar verildi.

YORUM EKLE