seyahat izin belgesi nasıl alınır

seyahat izin belgesi, seyahat izin belgesi alma nasıl olur, seyahat izin belgesi nasıl sorgulanır, seyahat izin belgesi nereden alınır

seyahat izin belgesi nasıl alınır

seyahat izin belgesi, seyahat izin belgesi alma nasıl olur, seyahat izin belgesi nasıl sorgulanır, seyahat izin belgesi nereden alınır

seyahat izin belgesi nasıl alınır

seyahat izin belgesi, seyahat izin belgesi alma nasıl olur, seyahat izin belgesi nasıl sorgulanır, seyahat izin belgesi nereden alınır 

Covid 19 kapsamında sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde seyahat etmek isteyen vatandaşlar seyahat izin belgesini nasıl alacaklarını merak etmektedirler. seyahat izin belgesi e devlet veya alo 199 üzerinden alınabilmektedir.

İçişleri Bakanlığımız, COVİD-19 salgını ile ilgili aldığı tedbirler doğrultusunda, alınan kararların etkinliğinin artırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için, vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarına ve şehirlerarası ulaşımına bazı sınırlamalar getirmiştir.

Bu sınırlamalardan dolayı vatandaşlarımızın güvenle seyahat edebilmeleri için, ALO 199 Vefa İletişim Uygulaması ve e-Devlet yoluyla e-başvuru seyahat izin belgesi talebi sistemi oluşturulmuştur.

Vatandaşlarımız seyahat izin belgelerini, ALO 199’u arayarak Vefa Uygulamasından ‘Seyahat İzin Talebi’ oluşturabilir, ya da e-Devlet sistemi üzerinden (turkiye.gov.tr) seyahat izin belgesi için sistemden başvuru yapabilir.

ALO 199 Yoluyla seyahat izin belgesi alma

ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezini aradıkları takdirde; buradaki çağrı personelimiz vatandaşların talebini alır ve Vefa İletişim Programı üzerinden bir seyahat izin belgesi tanzim edilir.

Tanzim edilen belge, İl / İlçe Seyahat Kurulları ile Valilik veya Kaymakamlığın Seyahat İzin Kurulunun önüne düşer.

e-Devlet Yoluyla seyahat izin belgesi alma

Vatandaşlarımız e-Devlet yoluyla da seyahat izin belgesi taleplerini turkiye.gov.tr üzerindeki, İçişleri Bakanlığı Hizmetleri kısmından iletebilirler.

Vatandaşlarımızın seyahat izin belgelerine yanıtlar SMS ile gönderilir. Gelen SMS onayı ile seyahat etme imkânı sağlanır.

Kimler seyahat izin belgesi alabilir?

Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının istisnaları;

Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlileri (müfettiş, denetmen vb.) kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacaktır.

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır. Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlarımızdan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır.

Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi)

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler)

ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan,

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

Ceza infaz kurumlarından salıverilen, Kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir

Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebileceklerdir. Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

YORUM EKLE