MEB'den yıllık izin yazısı

MEB'den yıllık izin yazısı

MEB'den yıllık izin yazısı

MEB'den yıllık izin yazısı

MEB'den yıllık izin yazısı

MEB'den yıllık izin yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı, birimlerine yıllık izinler konusunda yazı gönderdi. Bakanlığın yazısında, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı hazırlıklarının kusursuz yürütülmesi ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Rehberlik ve Denetim faaliyetlerinden beklenen faydanın sağlanabilmesi için Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli tüm yöneticilerin yıllık izinlerinin anılan faaliyetlerde zafiyet oluşturmayacak şekilde planlanması noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesini gerektiği ifade edildi.

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : 16833931-903.05.01-E.8074941                                      18.06.2020

Konu :Yıllık İzinler

DAĞITIM YERLERİNE

COVİD-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla okullarımızda yüz yüze eğitim uygulamalarına ara verilmiş olup, çalışanlara yönelik olarak ise uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi çalışma yöntemler uygulanmıştır.

Gelinen süreçte 2020/8 Cumhurbaşkanlığı genelgesi çerçevesinde yöneticiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kronik hastalıkları nedeniyle idari izinli olanlar hariç olmak üzere gerekli tedbirler alınmak koşuluyla normal çalışma düzenine geçilmiştir.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Yıllık izinlerin kullanılışı başlıklı” 103 üncü maddesinin birinci fıkrasında “Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir...” hükmüne yer verilmiştir.

Bu bağlamda, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı hazırlıklarının kusursuz yürütülmesi ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Rehberlik ve Denetim faaliyetlerinden beklenen faydanın sağlanabilmesi için Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli tüm yöneticilerin yıllık izinlerinin anılan faaliyetlerde zafiyet oluşturmayacak şekilde planlanması noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve gereğini rica ederim.

Ziya SELÇUK

Bakan

Dağıtım

-Merkez Teşkilatı Birimlerine

-81 İl Valiliği

(İl Millî Eğitim Müdürlükleri)

YORUM EKLE