Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlerle ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlerle ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlerle ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlerle ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlerle ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlerle ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilden 81 öğretmenle bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, “Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek bu kanunla, mevcut hakları korunan öğretmenlerimize, ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Artık yürüttükleri görev bir ‘kariyer mesleği’ olarak tanımlanacak öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle 81 ilden 81 öğretmenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmada 81 vilayetten gelen öğretmenleri Başkent Ankara’da misafir etmekten büyük bahtiyarlık duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, milletin evine, bu gazi mekâna hepiniz hoş geldiniz. Sizlerin aracılığıyla yurt dışında, gerek Millî Eğitim Bakanlığımızda gerek özel okullarımızda gerekse Türkiye Maarif Vakfımıza bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerimize de selamlarımı gönderiyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, öğretmenlerimize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm öğretmenlerimize, şahsım, eşim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum” diye ekledi.

“PEK AZ MESLEK ÖĞRETMENLİK KADAR İNSANDA DERİN İZLER BIRAKIR”

Hayatta her mesleğin önemli, kıymetli ve saygıdeğerdir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak pek az meslek öğretmenlik kadar insanda derin izler bırakır. Hepimizin hayatına dokunan, bize yol gösteren, zor zamanlarımızda elimizden tutan bir öğretmenimiz muhakkak vardır. Bugün hangi konumda olursak olalım her birimiz, üzerimizde hakkı olan bu hocalarımızı sevgiyle, saygıyla hatırlıyoruz. Bize şefkatle yaklaştıkları için, bizi sabırla yetiştirdikleri için, bize rehberlik ettikleri için aradan geçen on yıllara rağmen öğretmenlerimizi şükranla yâd ediyoruz. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ buyuran bir medeniyetin mensupları olarak ne yaparsak yapalım, öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizin de farkındayız” şeklinde konuştu.

“Büyük Türkiye vizyonuna yakışır biçimde inşallah, Büyük Türkiye’nin mimarları olan öğretmenlerimizi korumayı, gözetmeyi sürdüreceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu vesileyle öğretmenlerimize bazı müjdeler vermek istiyorum. Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek bu kanunla, mevcut hakları korunan öğretmenlerimize, ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz.  Artık yürüttükleri görev bir ‘kariyer mesleği’ olarak tanımlanacak öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”


 

YORUM EKLE