aöf açık öğretim kayıt sildirme

aöf kayıt sildirme işlemleri , açık öğretim kayıt nasıl silinir, aöf kaydını sildirmek için yapılması gerekenler, aöf posta ile kayıt silme işlemi,

aöf açık öğretim kayıt sildirme

aöf kayıt sildirme işlemleri , açık öğretim kayıt nasıl silinir, aöf kaydını sildirmek için yapılması gerekenler, aöf posta ile kayıt silme işlemi, aöf kaydını anne baba gibi yakınlar sildirebilirmi

aöf açık öğretim kayıt sildirme

aöf açık öğretim kayıt sildirme 

Anadolu üniversite açık öğretim fakültesinde okuyan öğrencilerin kayıt sildirmek için yapması gereken işlemleri ve aöf kayıt sildirme işlemlerinde merak edilenleri başlıklar halinde bu yazımızda anlatmaya çalıştık.

aöf açık öğretim kayıt sildirme  için hangi belgeler gereklidir? aöf açık öğretim kayıt sildirme  vekil yoluyla vekalette yapılabilir mi? Harç borcu olan öğrenciler aöf kaydını sildirebilir mi? Posta yoluyla aöf öğrenci kaydı silenebilir mi? Öğrencinin yakınları vekaletname olmadan aöf kaydını öğrenci adına sildirebliir mi? AÖf kayıt silinirse askerlik erteleme kalkar mı? Yani aöf bölümü okumak isteyen eski kaydını sildirmek zorundamı ? 

sorularının cevaplarını bu yazımızda bulacaksınız.

aöf açık öğretim kayıt sildirme  için hangi belgeler gereklidir?

Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin; özel kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, T.C kimlik numaralı Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) birlikte, illerde bulunan AÖF bürosuna bizzat başvurması gerekmektedir.

aöf açık öğretim kayıt sildirme  vekil yoluyla vekalette yapılabilir mi?

Kayıt sildirmek isteyen öğrencinin  kendisinin başvuramaması halinde genel vekaletname ile vekil yoluyla aöf kayıt sildirme işlemi yapılabilir.

Harç borcu olan öğrenciler aöf kaydını sildirebilir mi?

Geçmiş öğretim yıllarına ait dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin kayıtlarının silinebilmesi için AÖF bürosuna başvurmadan önce bu borçlarını bankaya ödemeleri gerekmektedir.

Posta yoluyla aöf öğrenci kaydı silenebilir mi?

Posta ile kayıt silme işlemi yapılmaz!

Öğrencinin yakınları vekaletname olmadan aöf kaydını öğrenci adına sildirebliir mi?

Kayıt silme işlemini anne, baba, kardeş ve eş gibi yakınları yaptıramaz. kayıt sildirme işini öğrenci bizzat yapmayacaksa vekaletname vererek sidlirme işlemini yapmak zorundadır.

AÖf kayıt silinirse askerlik erteleme kalkar mı?

Kayıt silme işlemi, öğrenciye, ilgili askerlik şubesine, Anadolu Üniversitesi otomasyon sistemine aynı anda bildirildiği ve bu işlemin iptal edilmesi mümkün olmadığı için öğrencilerimiz kayıt silme konusunda kesin kararlarını vermeden AÖF bürolarına başvurmamalıdır.

Yani aöf bölümü okumak isteyen eski kaydını sildirmek zorundamı ?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin bir programında hâlen kayıtlı olan öğrencinin, yeni bir programa kayıt yaptırabilmesi için eski kaydını sildirmesi gerekmektedir.

YORUM EKLE