MEB'den Taşeron Firma Çalışanlarının Kadroya Geçirilmesi Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü,696 sayılı KHK gereğince kadroya geçirilecek olan taşeron

MEB'den Taşeron Firma Çalışanlarının Kadroya Geçirilmesi Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü,696 sayılı KHK gereğince kadroya geçirilecek olan taşeron

MEB'den Taşeron Firma Çalışanlarının Kadroya Geçirilmesi Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü,696 sayılı KHK gereğince kadroya geçirilecek olan taşeron firma çalışanlarına ilişkin açıklama yayımladı. 


TC


MİLLİ     EĞİTİM BAKANLIĞI


Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü


Sayı : 62286052-903.02.01-E.22515657                                                                                                  27.12.2017


Konu: Taşeron İşçilerin Kadroya


Alınmalarına İlişkin Açıklama


DAĞITIM YERLERİNE


Bilindiği üzere, 24.12.2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”nin 127 nci maddesi ile 375 sayılı KHK’ya Geçici 23. Madde eklenerek, kamuda genel bütçeden personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yoluyla çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmalarına ilişkin bazı düzenlemeler yapılmıştır.


Aynı kararnameyle 375 sayılı KHK’ya eklenen Geçici 25. Maddesinde ise “Geçici 23 üncü ve geçici 24 üncü maddeler kapsamına giren hususlara ilişkin usul ve esaslar ile bu maddelerin uygulanmasında ortaya çıkacak tereddütleri giderecek idareler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığınca müştereken belirlenir.” hükmü yer aldığından, KHK kapsamına giren taşeron işçilerin kadroya alınmaların^ ilişkin ayrıntılı Bakanlığımız açıklamaları, söz konusu Bakanlıkların duyurularını müteakip en kısa sürede ayrıca yapılacaktır.


Ancak, KHK’ya göre taşeron işçilerimizin kadroya geçiş işlemleri 02 OCAK 2018 tarihinden itibaren üç ay içerisinde gerçekleştirilebileceğinden, bu süre içerisinde mevcut hizmetlerin de aksamadan yürütülmesi gerekmektedir.


Bu itibarla;


a) İhale süreci devam eden ihaleler iptal edilecek, ihalesi yapılmış ancak 24.12.2017 tarihinde ve bu tarihten sonra işe başlayacak şekilde imzalanmış olan sözleşmeler feshedilecektir.


b) 12.2017 tarihinden itibaren personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yapılmayacaktır.


c) Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kapsamında çalışan personelin işçi kadrolarına geçiş işlemlerinin yapılmasından önce sözleşmelerin sona ermesi halinde bunlardan mevcut hizmet alım sözleşmeleri geçiş işlemleri tamamlanıncaya kadar uzamış sayılacaktır.


d) Mevcut personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri geçiş işlemleri tamamlanıncaya kadar uzamış sayılanlardan, yükleniciyle sözleşmeye devam edilememesi halinde geçiş sürecine ilişkin ihtiyaçlar, parasal limit sınırlamasına tabi olmaksızın 4734 sayılı Kanunun 22 nci maddesine göre doğrudan temin suretiyle karşılanacaktır.


e) Mevcut personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri idarelerin geçiş işleminin yapıldığı tarih itibariyle feshedilmiş sayılacaktır.


Bilgilerinizi ve gereğinin yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde yapılmasını önemle arz ve rica ederim.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 08:29
YORUM EKLE