MEB Taşeron Çalışanların Kadroya Geçiş İşlemleri İçin Genelge Yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü taşeron firma çalışanlarının kadroya geçiş işlemleri

MEB Taşeron Çalışanların Kadroya Geçiş İşlemleri İçin Genelge Yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü taşeron firma çalışanlarının kadroya geçiş işlemleri

MEB Taşeron Çalışanların Kadroya Geçiş İşlemleri İçin Genelge Yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü taşeron firma çalışanlarının kadroya geçiş işlemleri hakkında duyuru yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimlerde görev yapacak firma çalışanları sadece sözlü sınava tabi tutulacak. 


 


T.C


MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI


Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü


Sayı : 21525590-903.02.01-E. 198341                                                                                                   03.01.2018


Konu : Taşeron İşçilerin Sürekli veya Geçici İşçi


Kadrolarına Alınmalarına İlişkin Uygulama İlkeleri


 


DAĞITIM YERLERİNE


İLGİ: a) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alım Sözleşmeleri Kapsamında Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı KHK’nın Geçici 23. ve Geçici 24. Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar.


b) 08/05/2014 tarihli ve 16833931/903.99/81614 sayılı Bakanlık Makamı Onayı.


c) 16/07/2014 tarihli 5413574/903.99/3007689 sayılı Bakanlık Makamı Onayı.


 


Bilindiği üzere; kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmalarına ilişkin düzenleme, 24/12/2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (696 sayılı KHK) 127’nci maddesiyle düzenlenmiş ve söz konusu KHK’nin uygulanmasına ilişkin ilgi (a) Esaslar, 01/01/2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


Bakanlığımıza bağlı merkez ve taşra teşkilatında 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak çalışan sürekli kamu işçilerinin iş ve işlemleri ile ilgili işveren adına hareket etme ve düzenleme yapma yetkisi, ilgi (b ve c) Makam Onayları ile Genel Müdürlüğümüze verilmiştir.


Bu çerçevede; Bakanlığımız Merkez ve Taşra teşkilatında çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmaları konusunda işveren bazındaki iş ve işlemleri yürütme görevi de Genel Müdürlüğümüz uhdesinde bulunmaktadır.


Ayrıca, taşeron işçi çalıştıran birimlerimiz, kadroya geçiş işlemleri konusunda 696 sayılı KHK’da yapılan düzenlemeler ile ilgi (a) Esaslar çerçevesinde işlem tesis etmeleri gerekmektedir.


Bu kapsamda;


1) 696 sayılı KHK ve ilgi (a) Esaslara göre, Bakanlığımız teşkilatında yalnızca 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde genel bütçe veya döner sermaye bütçesinden personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yapılmak suretiyle çalıştırılan, 04/12/2017 tarihinde görevde olan, 696 sayılı KHK ile ilgi (a) Esaslarda belirtilen diğer şartları taşıyan taşeron işçiler kapsama girmektedir. Bakanlığımız bütçesinden ödenek gönderilmek suretiyle İl Özel İdareleri aracılığı ile hizmet satın alınan taşeron işçiler de bu kapsamda değerlendirilecek olup, aranan şartları taşıyanlar müracaatlarını ilgi (a) Esaslar ekinde bulunan formlarla birlikte çalıştıkları okul müdürlüklerine yapacaklardır.


2)Öğretmenevi işçi ve taşeronları, usta öğreticiler, okul aile birliklerinde çalışanlar, İŞKUR aracılığı (TYP) ile çalışanlar, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yapılmayan (yemek hizmet alımı ve taşıma hizmeti gibi) hizmet alımları kapsamında olanlar ile herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmış olanlar, herhangi bir sandıktan emekli olup çalışmaya devam edenler bu haktan yararlanamayacaklardır.


3)Kapsama giren ve gerekli şartları taşıyan taşeron işçilerden;


a) Merkez veya taşra teşkilatında merkezi bütçe veya döner sermaye bütçesinden tam zamanlı (yıl boyunca devam eden ve süreklilik arz eden işler) olarak çalıştırılan taşeron işçiler ait oldukları bütçenin sürekli işçi kadrosuna (genel bütçe veya döner sermaye),


b) Merkez veya taşra teşkilatında merkezi bütçe veya döner sermaye bütçesinden kısmi zamanlı (bir yıldan az) olarak çalıştırılan taşeron işçiler ise geçici işçi kadrolarına, (Esasların 19. maddesi uyarınca, sözleşmeleri 4/12/2017 tarihi itibarıyla devam edenlerden bu tarih itibarıyla çalışanlar ile 2017 yılı içerisinde 4/12/2017 tarihinden önce sona ermiş olanlar da sözleşmenin süresinin sona erdiği tarihte çalışmış olanlar, bu Usul ve Esasların 5 inci maddesinde aranan şartları taşımaları ve en son hizmet alım sözleşmelerinde öngörülen dönem ve çalışma süreleriyle sınırlı olmak kaydıyla, geçici işçi pozisyonlarında istihdam edilmek üzere başvurabilirler.)


geçmek üzere başvuruda bulunabileceklerdir.


4)Uygulama, taşrada il millî eğitim müdürlükleri, Bakanlık merkezinde Genel Müdürlüğümüz İdari İşler Daire Başkanlığınca; işveren bazındaki rehberlik, danışma, temsil, düzenleme, denetleme, koordinasyon ve benzeri işlemler ise Genel Müdürlüğümüz İşyeri Sağlık ve Güvenlik Daire Başkanlığınca yürütülecektir.


5)İşlem sürecinde, ilgi (a) Esaslarda yer alan takvime göre hareket edilecektir.


6)Kapsama giren taşeron işçiler, ilgi (a) Esasların ekinde yer alan başvuru formuna, istenen diğer belgeleri de ekleyerek, taşrada taşeron işçi hizmet alimim yapan il, ilçe veya okul/kurum müdürlüklerine, merkezde ise Genel Müdürlüğümüz İdari İşler Daire Başkanlığına en geç 11 Ocak 2018 tarihine kadar başvurabileceklerdir.


7)Başvurular, en kısa sürede merkezde Genel Müdürlüğümüz İdari İşler Daire Başkanlığında, taşrada ise İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde toplanacaktır.


8)Genel Müdürlüğümüz İdari İşler Daire Başkanlığı ile İl Millî Eğitim Müdürlükleri; ilgi (a) Esaslarda belirtilen tespit ve sınav komisyonlarını oluşturarak, sürece ilişkin işlemleri usulüne uygun şekilde tamamlayacaklardır. Gerektiğinde birden fazla komisyon oluşturulabilecektir. Sınav yalnızca sözlü olarak yapılacaktır.


9)Sınav sonuçlarının kesinleşmesini müteakip, sürekli veya geçici işçi kadrosuna geçmeyi hak eden işçilerin atanması, illerde Valilik Makamının, merkezde Müsteşarlık Makamının onayına sunulacak, 02 Nisan 2018 tarihinde işe başlatılmak üzere bu tarihten önce Sosyal Güvenlik Kurumuna “İşe Giriş Bildirgesi” verilecektir. Ödemelerde mevcut ücret ve benzeri kazanılmış haklara göre uygulama yapılacaktır. İşe giriş bildirgelerinde işveren ve işyeri olarak taşrada İl Millî Eğitim Müdürlüğü”, merkezde ise “Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü” yazılacaktır.


10)Merkez ve taşrada faaliyet gösteren döner sermayeli okul ve kurumlar, döner sermaye gelirleriyle çalıştırdıkları kapsam içerisinde yer alan taşeron işçilerinin, yukarıda belirtilen tüm iş ve işlemlerini ilgisine göre kurumlarınca yapılacak ve ödemeleri de kendi gelirlerinden karşılanacaktır.


11)Merkezi bütçe veya döner sermaye bütçesine geçirilen sürekli veya geçici işçilere ilişkin ekte yer alan bildirim formları ayrı ayrı düzenlenerek en geç 16 Nisan 2018 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.


12)Bakanlığımıza doğrudan bağlı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulları bünyesinde genel bütçeden veya döner sermaye gelirlerinden çalıştırılan taşeron işçilerin kadroya alınmalarına ilişkin iş ve işlemler, her kurumun kendisi tarafından yürütülecek, ödemeleri de ait oldukları bütçelerinden yapılacaktır.


13)Kadroya alınan işçilerin uygulamaya ilişkin her türlü iş ve işlemleri; taşrada il millî eğitim müdürlükleri, merkezde Genel Müdürlüğümüz İdari İşler Daire Başkanlığı, döner sermayelerde ve hizmetiçi eğitim enstitülerinde kendileri tarafından yürütülecektir. İşçiler devralındıktan görev yerlerinde çalışmaya devam edeceklerdir.


14)Genel bütçeli ve döner sermayeli birimlerimiz tarafından, 696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK’ya eklenen Geçici 23. maddenin son fıkrası hükmü uyarınca, taşeron işçilerin kadroya alım işlemlerinden sonra personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yapılmayacaktır.


Bilgilerinizi ve gereğini önemle arz ve rica ederim.


Salih AYHAN


Bakan a.


Genel Müdür


Genelgeyi indirmek için tıklayınız


 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 20:44
YORUM EKLE