EKPSS Yönetmeliği Değişti

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik değişti. Yapıl

EKPSS Yönetmeliği Değişti

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik değişti. Yapıl

EKPSS Yönetmeliği Değişti

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik değişti. Yapılan değişiklik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.  Yönetmelikte yer alan değişikliklerden bazıları;


-Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları her kura döneminde bir kez alınıyordu. Yapılan değişiklikle kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtlarının iki yılda bir alınması yönünde düzenlenme yapılmıştır.


-Kura kaydı yaptıran adaylar dört yıl içindeki engelli memur alımlarına başvurabilecekler.


-EKPSS sınavlarının geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarılmıştır.


-Birden fazla EKPSS puanı olan adayların yerleştirilmesinde üst eğitim düzeyinden aldığı  EKPSS puanı dikkate alınacaktır.


-2016 yılında yapılan kura kayıtları ile EKPSS sonuçları 4 yıl süreyle geçerli olacak.


 


ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1- 2/1/2014 tarihli ve 2014/5780 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


“(2) Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınır.


(3) Kura kaydı yaptıran adaylar dört yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabilir.”


MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “iki yıl içerisinde yapılacak sınava kadar” ibaresi “dört yıl” şeklinde değiştirilmiştir.


MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi ve (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS ve kura sonucuna göre yerleştirme yöntemleri uygulanır.


a) Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alman puanlar kullanılır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirilir. îlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınır.”


MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz.”


MADDE 5- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.


“GEÇİCİ MADDE 1- (1) 2016 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir.”


MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 7- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 8- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kumlu yürütür.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 09:37
YORUM EKLE