Cumhurbaşkanı, Aile Bakanlığı ile Çalışma Bakanlıklarının Birleşeceğini Söyledi

Eşi Emine Erdoğan'ın Twitter paylaşımındaki sahur daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gelen gençlere sürpr

Cumhurbaşkanı, Aile Bakanlığı ile Çalışma Bakanlıklarının Birleşeceğini Söyledi

Eşi Emine Erdoğan'ın Twitter paylaşımındaki sahur daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gelen gençlere sürpr

Cumhurbaşkanı, Aile Bakanlığı ile Çalışma Bakanlıklarının Birleşeceğini Söyledi

Eşi Emine Erdoğan'ın Twitter paylaşımındaki sahur daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gelen gençlere sürpriz yaparak programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerle öz çekim yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.


Cumhurbaşkanlığının resmî Twitter hesabı üzerinden de canlı yayımlanan sahur programında gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabına “Gençler, muhabbet soframıza hoş geldiniz” diyerek başladı ve sorusu olanlara söz verileceğini belirtti. Böylece muhabbet sofrasının zenginleştirilmiş olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz, muhabbetten Muhammed oldu hâsıl, Muhammed'siz muhabbetten ne hâsıl? Böyle bir muhabbet yapalım" ifadelerini kullandı.


Daha sonra gençlere söz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir öğrencinin, arkadaşlarıyla Erasmus'a nasıl gidiliyorsa Filistinlilerin barındığı mülteci kamplarına da gidip gönüllü çalışma talebine ilişkin, “O zaman sen listeyi hazırla. Listeyi hazırladıktan sonra kimler katılmak istiyorsa bunları öğrenelim. Ondan sonra da eşim, şahsım bununla ilgili girişimlerde bulunuruz” cevabını verdi.


ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir öğrencinin öğrenim kredisi borçlarıyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: “Ben sana Erdoğan cevabı mı vereyim, İnce cevabı mı vereyim veya diğerleri gibi mi cevap vereyim? Eğer 'Erdoğan cevabı verin' derseniz, ben size en doğrusunu konuşurum. Burs karşılıksız. Biliyorsunuz kredi, belli devlet imkânlarının gençlerimiz için üniversiteyi bitirdikten sonra onlara yeni bir süreç açabilmek için temin edilmiş bir yöntemdir. Üniversiteni bitirdin, iş bulana kadar ödeme var mı, yok. İş bulduktan sonra faizsiz, çok düşük taksitlerle o krediyi ödemeye başlar ama o, onun için aynı zamanda iş bulma garantisidir. Bu devlet de olabilir, özel sektör de olabilir. Diğer adaylar, Allah selamet versin, biz diyor sileriz. Biz 'dürüst olalım' diyoruz. Yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermeyelim.”


AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINI, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞIYLA BİRLEŞTİRİYORUZ”


Bir öğrencinin Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına personel alımı olup olmayacağına yönelik sorusuna, yeni yapılanmayla kadro tahsislerine ihtiyaç duyulacağı cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla birleştiriyoruz. Bu ikisi birleşeceği için, bunu daha sonra açıklayacaktım ama size kıyağım oldu, dolayısıyla burada yeni bir kadrolaşma olacak” dedi.


Bu kadrolaşmayla gerek illerdeki gerek merkezdeki kadroların sayılarının artacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere kendilerini iyi yetiştirmesini tavsiye etti, devletin kapılarının onlara açılacağını söyledi.


“KYK YAZ SEZONUNDA SİZLERDEN ÜCRET ALINMAYACAK”

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan bir öğrencinin yaz tatili döneminde yurtta kalmadıkları hâlde ücret ödediklerini söylemesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu'ya talimatı verdim. Onlar da bu düzenlemeyi yapmışlar. Bundan sonra yaz sezonunda sizlerden ücret alınmayacak” ifadelerini kullandı.

Bir başka öğrencinin, öğrenim gördüğü üniversitenin derslik ve amfi yetersizliğine dikkati çekmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni üniversitelerde böyle bir sorun yok. Bunlar maalesef eski dönemlerden kalma üniversitelerin sorunu ve bu üniversitelerde gerek dekanlarımızın, gerek rektörlerimizin çok büyük vebali var. Yani bunlara bizim tahsis ettiğimiz ödenekleri yerinde kullanamadılar” değerlendirmesinde bulundu.

TIP FAKÜLTELERİNİN BORÇ SORUNU

Konuşmasının devamında başarının sırrının insanı, parayı ve bilgiyi yönetmekte olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite yönetimlerine eleştirilerde bulunarak Tıp Fakültelerinin korkunç bir borç içinde olduklarını dile getirdi. Üniversite Tıp Fakültelerinin devlete devredilmesi gerektiğini ifade ederek işin idari yönetiminin Sağlık Bakanlığına bırakılması çağrısında bulunduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna itiraz edildiğini anlatarak, "Kardeşim batırıyorsunuz bizi, maliyet çok yüksek. Biz bunun altından kalkamayız ki" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruyu yönelten öğrencinin şikâyetini not aldıklarını, üniversite rektörüne bunu soracaklarını ifade etti.


 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 09:36
YORUM EKLE