Aile Bakanlığı, 2018 Yılında 3 Bin ASDEP Personeli Alacak

'2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek P

Aile Bakanlığı, 2018 Yılında 3 Bin ASDEP Personeli Alacak

'2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek P

Aile Bakanlığı, 2018 Yılında 3 Bin ASDEP Personeli Alacak

'2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek Programı personelini istihdam etmeyi planlıyoruz"




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, 2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelini istihdam etmeyi planladıklarını bildirdi. 

Bakan Kaya, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen ASDEP hizmet içi eğitiminin kapanışında yaptığı konuşmada, dünyanın insanın ve insani değerlerin yaşatılması konusunda çok ciddi bir imtihan içinde olduğunu söyledi. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü operasyonun devam ettiğini hatırlatan Bakan Kaya, "Vatandaşlarımızın ve sınırlarımızın güvenliği ve ayrıca insan ve insani değerlerin ihyası adına yürütmekte olduğumuz Zeytin Dalı Harekatı'nda can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum" dedi. 

Bakanlık olarak yeni hizmet modelleri geliştirdiklerine işaret eden Bakan Kaya, ASDEP'in Türkiye'de sosyal politikalar alanında başlattıkları yeni dönemin miladı olduğunu ifade etti.

Göreve geldiği ilk günden itibaren önemle ele aldığı konulardan birinin, ASDEP'i hayata geçirmek olduğunu dile getiren Bakan Kaya, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar yürüttüğümüz hizmetleri bir daha ileriye götürerek hayata geçirdiğimiz Aile Sosyal Destek Programımız, devletimizin alandaki yeni gücü olacak. Artık bu programla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşımız devlete değil, devlet vatandaşımızın ayağına gidecek. Böylece ailelerimizin ve dezavantajlı bireylerimizin sosyal yardım ve hizmet ihtiyaçlarını yerinde tespit edecek ve durumlarına uygun olan hizmetlerden yararlanmalarını sağlayacağız."

ASDEP ile ailelere tek tek ulaşarak engelli, yaşlı, kadın ve çocuklara yönelik sosyal risk unsurlarını tespit edeceklerini vurgulayan Bakan Kaya, böylece sahadan elde ettikleri verilerle sosyal risk haritaları oluşturacaklarını ve risk haritalarına göre il il, bölge bölge ve ülke düzeyinde yeni tedbirler alacaklarını kaydetti.

ASDEP'in ana unsurunun yeterli sayıdaki nitelikli personelleri olduğuna dikkati çeken Bakan Kaya,"2016'da bin 500 ve 2017'de bin 500 olmak üzere toplam 3 bin Aile Sosyal Destek Programı personelinin istihdamını sağladık. 2018 yılında da 3 bin Aile Sosyal Destek Programı personelini istihdam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

Son 3 ayda 165 bin hanede 700 bine yakın vatandaşı evinde ziyaret ettiklerini anlatan Bakan Kaya, ihtiyaç duyulan sosyal yardım ve hizmetler için başta bakanlık kuruluşları olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşları yönlendirdiklerini bildirdi. 

Bakan Kaya, "Çözüm getirmeyen ve insanımızın yüzünü güldürmeyen hiçbir çaba bizi amacımıza ulaştıramaz" ifadesini kullandı. 

Programın kapanış töreninde Bakan Kaya, 7 bölgeyi temsilen sahneye çıkan 20 ASDEP personeline belgelerini verdi.

Bakan Kaya daha sonra İl Müdürleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2018, 21:51
YORUM EKLE