31 Mart Seçimlerinde Görev Yapanların Ücretleri Ne Zaman Ödenecek?

31 Mart Seçimlerinde Görev Yapanların Ücretleri Ne Zaman Ödenecek? Yüksek Seçim Ku

31 Mart Seçimlerinde Görev Yapanların Ücretleri Ne Zaman Ödenecek?

31 Mart Seçimlerinde Görev Yapanların Ücretleri Ne Zaman Ödenecek? Yüksek Seçim Ku

31 Mart Seçimlerinde Görev Yapanların Ücretleri Ne Zaman Ödenecek?

31 Mart Seçimlerinde Görev Yapanların Ücretleri Ne Zaman Ödenecek?


Yüksek Seçim Kurulunun 1435 sayılı kararında seçimlerde görev yapan sandık başkanı sandık kurulu üyesi ile diğer görevlilere yapılacak olan usul ve esaslara ilişkin gerekli açıklamalar yapılmıştır.


İlgili kararda yer alan hususlara göre seçimlerde görev yapan görevlilere yapılacak ödemelere ilişkin listeler seçimlerin tamamlanmasından itibaren en geç 20 gün içinde YSK ya gönderilecektir. Sandık başkanı sandık kurulu üyesi ile diğer görevlilere yapılacak olan ödemeler bankalar aracılığı ile yapılacaktır.Sandık Kurullarında görev yapanlar ücretlerini bankalardan kimliklerini ibraz ederek alabileceklerdir.Yapılacak olan ödemeler seçim tarihinden itibaren 3 ay süre ile banka aracılığı ile yapılacak olup bu süre içerisinde seçim ücretlerini bankalardan almayan görevlilerin ücretleri muhasebe müdürlüklerinde bulunan emanet hesaplarına alınacak ve ödemeler buralardan yapılmaya devam edilecektir.Sonuç olarak seçim ücretleri seçim tarihinden itibaren 3 ay içinde ödenecektir.



31 Mart Seçimlerinde Görev Yapanlara Ne Kadar Ücret Ödenecek ?


YSK 08.03.2019 tarih ve 1435 sayılı kararı ile sandık başkanı ve sandık kurulu üyelerine ödenecek olan gündelik miktarlarını arttırarak ücretlerde artışa gitti. Buna göre ilgili kararda göre seçimde görev alacaklara aşağıdaki gündelikler ödenecektir.


7) Sandık kurullarına yapılacak ödemeler
a) Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına 4 (dört),          4*124= 496 TL
b) Kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına 3 (üç),       3*124=372 TL
c) Devlet memuru olan ve eğitim verilen üyeye 3 (üç),         3*115=345 TL
ç) Eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyeye 2 (iki),   2*115=230 TL
d) Siyasi parti üyelerine 1 (bir),
gündelik ödenir.
Gerektiğinde siyasi partili üye yerine yazılan seçmen üyelere 1 (bir) gündelik ödenir



31 Mart Seçim Ücretlerinin Ödenmesine İlişkin 1435 Sayılı Kararda Yer Alan Düzenlemeler


5) Seçimin tamamlanmasını müteakip en geç 20 (yirmi) gün içinde; seçime ilişkin yapılan tüm harcamaları gösteren Örnek: 104 sayılı Harcama Çizelgesi (ödemelerin yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın) kararımıza uygun bir şekilde SEÇSİS üzerinden düzenlenip Doküman Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden Başkanlığımıza gönderilir. Posta veya faks yoluyla gönderilecek evraklar işleme konulmaz. Örnek: 104 sayılı Harcama Çizelgeleri, sandık kurullarından gelen ücret bordroları ile tutanak defterleri kontrol edilip, sandık kurullarında çalışanların net sayılarının tespit
edilmesinin ardından gönderilir.
6) Seçimlerde sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapanlar ile seçim işlerinde görevlendirilenlere yapılacak tüm ödemeler, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak vadesiz bir hesap aracılığıyla yapılır; kesinlikle elden ödeme yapılmaz. Hak sahiplerinden hesap açtırılması istenmez, kimlik kartını bankaya ibraz edip ödemenin yapılması sağlanır. Ayrıca, banka ile yapılacak anlaşmada banka tarafından herhangi bir kesinti yapılmasına izin verilmeyecektir Anlaşma yapılacak bir banka bulunamaması durumunda 19/12/2018 tarihli ve 356826 sayılı Seçime Hazırlık Genelgesinin 5. Maddesi doğrultusunda işlem tesis edilebilecektir.
7) Hak sahiplerine seçim tarihinden itibaren 3 ay süreyle ödeme yapılabilecek olup, bu tarihe kadar ilgililere ödenemeyen ücretler muhasebe birimlerinin emanet hesabına aktarılacaktır. Bu konuda aksaklık yaşamamak için harcama birimleri tarafından seçimden önce muhasebe birimleri ile irtibata geçilmesi ve sürecin işleyişinde mutabık kalınması gerekmektedir

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2019, 10:57
YORUM EKLE