2020 2021 Toplu Sözleşme Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu Hakem Kurulu Karar Metni

5 dönem toplu sözleşme hakem kurulu kararı 2020 2021 Toplu Sözleşme Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu Hakem Kurulu Karar Metni

2020 2021 Toplu Sözleşme Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu Hakem Kurulu Karar Metni

5 dönem toplu sözleşme hakem kurulu kararı 2020 2021 Toplu Sözleşme Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu Hakem Kurulu Karar Metni

2020 2021 Toplu Sözleşme Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu Hakem Kurulu Karar Metni

2020 2021 Toplu Sözleşme Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu Hakem Kurulu Karar Metni

Kamu hakem kurulunca yayımlanan 2020 ve 2021 yıllarına ait Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna İlişkin Mali ve Sosyal Haklar kısmını yazımız ekinde yayımlıyoruz.

BEŞİNCİ BÖLÜM Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna İlişkin Mali ve Sosyal Haklar

Koruyucu gıda yardımı

Madde 1- (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün verici istasyonları, devamlılık stüdyoları ve haber müdürlüklerinde bilfiil çalışan personele, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve bu hizmet kolunda yetkili sendikanın görüşleri dikkate almarak Kuramca belirlenen koruyucu gıda maddeleri iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla gıda yardımı olarak verilir. Gıda yardımının cinsi, miktarı ve kimlere verileceğine ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından belirlenir ve bir örneği belirlemeyi müteakip bir ay içinde Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderilir.

Kahvaltı servisi

Madde 2- (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün devamlılık stüdyolarında, Haber ve Spor Yayınlan Dairesi ile Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında ve radyolarında saat 06:00 nöbetine gelen personele, iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla sabah kahvaltısı verilir.

PTT’de görev yapan başdağıtıcı ve dağıtıcılara toplu taşıma kartı verilmesi

Madde 3- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunup, belediye sınırları içerisinde başdağıtıcı ve dağıtıcı olarak görev yapanlara, belediye tarafından işletilen toplu taşıma araçlan ile özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları için anılan Genel Müdürlük tarafından fotoğraflı birer kart verilir.

Araç kullananlara ilave ücret

Madde 4- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunan başdağıtıcı ve dağıtıcılardan tebligat, kayıtlı posta, telgraf, koli-kargo, ödemeli kargo ve konutta teslim gibi hizmetleri aynı zamanda araç kullanarak fiilen yerine getirenlere aylık ilave 95 TL ücret ödenir.

Gişe memurlarına ilave ücret

Madde 5- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunanlardan fiilen gişelerde görev yapanlar ile gişelere para giriş ve çıkışında görev yapanlara, çalıştıkları günlerle orantılı olmak üzere aylık ilave 95 TL ücret ödenir.

(2) Bunlardan PTT Merkez Müdürlüklerine bağlı şubelerin gişelerinde (mobil şubeler dahil) fiilen görev yapan ve gişelere para giriş çıkışı işlemleri ile paranın transferini gerçekleştiren personele bu miktar %25 artırımlı olarak ödenir.

Giyim yardımı

Madde 6- (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde yayında ve verici istasyonlarında çalışan personele, Kuramca hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gerektiği belirlenen giyim malzemeleri ayni olarak verilir. Giyim malzemelerinin standartları ile hangi personele, ne kadar süreyle verileceği ve buna ilişkin usul ve esaslar kurum ile bu hizmet kolunda yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir.

TRT’de konut kira bedeli

Madde 7- (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde bedeli karşılığı kamu konutu tahsis edilen personelden, her yıl Milli Emlak Genel Tebliğleriyle belirlenen kira birim bedellerinin %85’i tahsil edilir.

PTT’de mobil çalışan personele tayın bedeli verilmesi

Madde 8- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunan dağıtıcı, başdağıtıcı ile mobil tahsilat araçları ve mobil şubelerde de mobil hizmeti veren personele 2155 sayılı Kanuna göre tayın bedeli verilir.

TRT’de yayın hizmetlerinde çalışan personele servis verilmesi

Madde 9- (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde yayında çalışan personele gündüz nöbet değişimlerinde servis hizmeti sağlanır.

TRT’de yapım ve yayın hizmetlerinde görev yapan personel

Madde 10- (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde yapım ve yayın hizmetlerinde fiilen görev yapan personel aylık İlave 130 TL ücret ödenir.

PTT’de çalışan başdağıtıcı ve dağıtıcıların çalışma yaş sınırının yükseltilmesi

Madde 11- (1) 5434 sayılı Kanunun 40 mcı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin (IV) numaralı alt bendinde yer alan “55” ibaresinin “60” olarak değiştirilmesi konusunda çalışma yapılacaktır.

Motosiklet kullananlara ilave ücret

Madde 12- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde A sınıfı (Al ve A2) sürücü belgesi gerektiren araçları kullananlara, 4 üncü madde uyarınca ödenen ilave ücret %20 artırımlı ödenir.

Başdağıtıcılarm temel ücretleri

Madde 13- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen başdağıtıcılarm temel ücretleri 85 TL artırımlı uygulanır.

PTT A.Ş.’ de resmi ve dini bayram günlerinde fazla çalışma ücreti

Madde 14- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi bünyesinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapanlara, resmi ve dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 3 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenir.

Servis hizmeti

Madde 15- (1) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı merkez teşkilatında çalışanlardan sarı basın kartına sahip olmayan personele servis hizmeti sağlanır. Servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda bu personele mesai günleri bir gidiş, bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı verilir.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı zam puanları

Madde 16- (1) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kadrolarında bulunanların 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı Cetvele göre dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları zam puanları %20 artırımlı olarak uygulanır.

PTT servis hizmeti

Madde 17- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından büyükşehirlerde görev yapan personeline işe geliş ve gidişlerinde servis hizmeti sağlanır. Servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda bu personele mesai günleri bir gidiş, bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı veya ücreti verilir.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2019, 10:11
YORUM EKLE