2 Nisandan Sonra Kamu Kurumlarında Temizlik İşleri Durabilir !

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurumlarında çalışmakta olan taşeron işçilerin daimi işçi kadrolarına

2 Nisandan Sonra Kamu Kurumlarında Temizlik İşleri Durabilir !

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurumlarında çalışmakta olan taşeron işçilerin daimi işçi kadrolarına

2 Nisandan Sonra Kamu Kurumlarında Temizlik İşleri Durabilir !

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurumlarında çalışmakta olan taşeron işçilerin daimi işçi kadrolarına geçişlerine ilişkin düzenleme yapılmıştır.Yapılan  düzenlemeye göre Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan hükme göre taşeron işçilerin geçiş işlemlerinin 90 gün içinde tamamlanması gerekmektedir.02.04.2018 tarihi itibariyle geçiş işlemlerini tamamlayacak olan kamu kurum ve kuruluşları bu tarihten sonra taşeron firmalar aracılığı ile temizlik hizmetlerini yürütemeyecek ,temizlik işlerini kendi personeli aracılığı ile yürütmeye devam edeceklerdir.


Kamu Kurumlarınca Temizlik Hizmeti Alım İhalelerine ilişkin daha önceki yıllarda yapılmış olan ihalelere bakıldığında ise çoğu kurumun ilgili ihalelere malzemeli alım şeklinde çıktığı görülmektedir.Yani kurumlarda yapılacak olan temizliğe ilişkin kullanılan malzemeler taşeron firma tarafından tedarik edilmektedir.Kadroya geçiş işlemlerinin sonuçlanmasından sonra taşeron firmaların kamu kurumlarındaki temizlik işleri son bulacağından kamu kurumları yapılacak olan temizliğe ilişkin malzemeleri kendileri karşılamak zorunda kalacaklardır.İlçe veya il teşkilatı gibi merkez teşkilatına göre daha küçük birimlerde temizlik malzeme ihtiyaçlarının ilk etapta Doğrudan Temin Usulü ile karşılanması mümkün iken Bakanlıklar ve birimleri fazla olan büyük idarelerde temizlik malzeme ihtiyaçlarının doğrudan temin ile yapılması mümkün olmayacak ve ilgili malzemelerin  ihale yöntemi veya Devlet Malzeme Ofisi üzerinden alınması gerekecektir.DMO dan veya ihale yöntemi ile yapılacak olan alımlar ise duruma göre 1 veya 2 aylık süre zarfında tamamlanacaktır.


Bu nedenle malzemeli temizlik ihalesi yapan kurumların 2 nisan tarihinden önce yapılacak olan temizlik işlerine ilişkin malzemeleri temin etmesi gerekmektedir.


Taşeron İşçilerin kadroya geçiş işlemlerine ilişkin olarak yayınlanmış olan yönetmeliğin 43. maddesi ile de taşeron firmalar tarafından kullanılmakta olan taşınır ve tüketim malzemelerinin alınmasına veya kiralanmasına ilişkin düzenleme yapılmıştır.Kamu idareleri yönetmeliğin 43 .maddesinde yer alan düzenleme çerçevesinde 3 kişiden oluşacak komisyon marifetiyle taşeron firmalar elinde bulunan ve ihtiyaç duydukları taşınırları firmanın kabul etmesi şartı ile kiralayabilecekler veya satın alabileceklerdir.Tüketim malzemeleri ise ihtiyaç halinde firmalardan satın alınabilecektir.


 Bu yazının tüm hakları www.mevzuatinyeri.com a  aittir.. ” www.mevzuatinyeri.com” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 12:04
YORUM EKLE